Gezond koken en bakken met de kinderen

We missen een hoop nu we minder naar buiten kunnen. Wat betreft activiteiten met de kinderen moet je creatief zijn. Het is strakjes ook geen speeltuinweer meer, dus wordt het tijd om alternatieven te verzinnen. Wellicht wordt koken en bakken de volgende gezamenlijke hobby van jouw gezin! Een gezellige bezigheid voor de hele familie, die je het hele jaar kan doen – corona of geen corona.

Niet alleen maar taart en pizza

Als je het hebt over koken en bakken met de kinderen, komen velen al snel uit op kindervriendelijke, maar vaak ook ongezonde recepten. Natuurlijk zijn kinderen hartstikke gek op brownies, taco’s en worstenbroodjes, maar erg gezond zijn ze niet. Wat jammer is, want voor een kind is er niks zo lekker als iets wat ze zelf gemaakt hebben. 

Vooral nu we allemaal meer thuis zitten en het risico om ziek te worden groot is, is het éxtra belangrijk dat we gezond eten. Gelukkig zijn er talloze recepten te vinden die niet barstensvol suiker en vet zitten, waar je kinderen wel helemaal wild van worden. Van frisse, gezonde ontbijtsmoothie tot hartige middagsnack. Voor ieder moment van de dag is er wel wat! N

eem bijvoorbeeld havermoutkoekjes met banaan. Dit is een eenvoudig recept, zonder gekke ingrediënten, die je kinderen met gemak klaarmaken (en hun vingers bij aflikken). Ze zijn een geweldig tussendoortje omdat je kinderen ze zélf gemaakt hebben! Maar ook omdat ze lekker zoet zijn, zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen.

Leuk, maar ook leerzaam

Koken en bakken met je kinderen levert niet alleen een lekkere snack of maaltijd op, maar is ook heel leerzaam. Door zelf actief bezig te zijn met hun eten, leren ze meer over de verschillende ingrediënten, eenheden en gezonde voeding. Kennis waar ze hun leven lang profijt van hebben.

Het belang van gezonde baksels, vooral nu

We zitten allemaal vaker thuis. We bewegen minder. Kunnen niet meer doen wat we gewend waren. Mochten de scholen op gegeven moment ook dicht gaan, verliezen kinderen nóg meer beweging en vergroot hun kans op overgewicht en obesitas. Omdat kinderen minder zelfbeheersing hebben, is het van belang dat we ze verantwoorde eetgewoontes aanleren en gezonde maaltijden voorschotelen. 

Schrap de onnodige suiker, calorieën en andere ongezonde eetgewoontes! Er zijn oneindig veel koolhydraatarme recepten waarmee jouw kinderen de voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben, zonder onnodig veel vet of suiker. Leuke recepten, waarbij de kinderen een handje kunnen helpen en hun weerstand een flinke boost krijgt.

Het belang van gezonde baksels, vooral nu