Ga op roadtrip langs de mooiste nationale parken van Nederland!

Nederland staat om veel dingen bekend. Ons kikkerlandje is bijvoorbeeld wereldwijd beroemd geworden door kaas, door klompen, door molens, ga zo maar door. Maar, veel toeristen komen ook naar Nederland vanwege de natuur. Logisch, want in ons land vind je genoeg prachtige nationale parken. Het is mogelijk om langs de mooiste exemplaren hiervan te gaan in je auto die je verzekerd hebt met minstens een WA verzekering. Dit wordt ook wel een roadtrip genoemd, wat natuurlijk een zeer leuk uitje is. Ook je kids zullen hier zeker van genieten! 

Ga op roadtrip langs de mooiste nationale parken van Nederland!

Nationaal Park Lauwersmeer

Is je auto verzekeren gelukt? Begin dan met je roadtrip, waarbij je zeker langs Nationaal Park Lauwersmeer moet gaan. Dit is een monding van de Lauwers, een rivier die naar de Waddenzee stroomt. Dit nationaal park ligt helemaal in het noorden van Nederland en bestaat onder meer uit een zoetwatermeer. Dit is ontstaan door overstromingen in dit gebied en heeft geleid tot een grote verandering in de flora en fauna van het Lauwersmeer. Dit park in het Hoge Noorden is met name populair onder de vogelaars aangezien het gebied met name in de winter wordt overspoeld door vogels. 

Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is zonder twijfel één van de beste nationale parken van Nederland. Dit gebied hoort dan ook zeker op je lijst van bestemmingen voor je roadtrip te staan. Nationaal Park de Hoge Veluwe, wat in Gelderland ligt, is met name populair geworden vanwege de exotische landschap. Ooit was dit park een privébezit maar dit is nu niet meer het geval. In de Hoge Veluwe vind je overigens ook nog eens het Kröller-Müller Museum, wat vernoemd is naar Helene Kröller-Müller. Een groot deel van de collectie van dit prachtige museum werd namelijk bij elkaar gebracht door haar. 

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park Biesbosch

Nationaal Park Biesbosch is één van de grootste vermeldingen in dit artikel, het is dan ook een erg populaire toeristische bestemming. Dit park staat met name bekend om de verschillende activiteiten die je hier kunt doen, zoals onder meer fietsen, wandelen, vissen, vogels kijken, kanoën en zelfs kamperen. Op de site van Nationaal Park Biesbosch vind je daarom een kalender wat vol staat met diverse activiteiten. Dit zal je helpen bij het navigeren door dit prachtige park in Zuid-Holland. Net zoals Nationaal Park Lauwersmeer heeft ook de Biesbosch een rijke flora en fauna waar je zeker van zult genieten tijdens je roadtrip.

Nationaal Park Biesbosch

Nationaal Park Maasduinen

Uiteindelijk kun je je roadtrip eindigen in Limburg bij Nationaal Park Maasduinen, wat vrij dicht bij de grens tussen ons land en Duitsland ligt. Verspreid langs de Maas herbergt het park verschillende soorten flora en fauna. Zo kun je hier veel vogels spotten, maar in dit nationaal park leven ook allerlei verschillende reptielen. Natuurlijk kun je in dit gebied in Limburg ook genieten van beeldschone bomen en planten. Het landgoed in dit park De Hamert is ook populair bij toeristen. De rivier heeft hier het langste duingebied van Nederland en daarom vind je hier niet veel vis.

Nationaal Park Maasduinen