Een weekendje uitwaaien op Ameland

Ameland. Een Waddeneiland vol mooie ongerepte natuur, wandel- en fietsroutes, prachtige plekken om te fotograferen en genoeg musea. En vergeet ook niet de vele cafés en restaurants waar je gezellig een hapje kunt eten of een koffie of wijntje kunt drinken nadat je een hele dag hebt doorgebracht op dit mooie eiland. Het is een plek met vele gezichten, waar je eigenlijk nooit op uitgekeken raakt. Van duinen tot bos, van verharde wegen tot kiezelpaden en van vogels tot zeehonden. Wat dat betreft raden wij dan ook sterk aan om hier een weekend lang te genieten in plaats van slechts een nachtje. En als je dan toch genoeg tijd hebt, geven wij je graag een paar tips. Een ding is zeker, je hoeft je niet te vervelen!

Een weekendje uitwaaien op Ameland

Een goede nachtrust

Kies jij voor een weekendje Ameland, dan is een goede overnachting een must. Nu kan je overnachten in een comfortabel hotel, een knusse bed & breakfast of een vakantiepark, maar wat dacht je van iets compleet anders - een tent huren op Ameland? ‘s Ochtends wakker worden van de fluitende vogels, je koffie opwarmen op een gasstelletje en hierna croissants halen bij de lokale bakker. Wil je écht één zijn met de natuur, dan is dit toch stiekem een hele leuke optie. Durf jij het aan?

Een goede nachtrust

Diverse wandel- en fietsroutes

Wanneer je een liefhebber bent van wandelen of fietsen, dan kun je op Ameland je hart ophalen. Zo zijn er onder andere diverse wandelroutes te vinden die je zowel met groot als klein kunt afleggen, waaronder het Paddenpad, een wandeling over de zeebodem en het Blote Voeten pad. Vooral het Paddenpad is een leuke ervaring voor de kleintjes, aangezien in het voorjaar er genoeg kikkervisjes, padden en kikkers te vinden zijn langs de route. En aangezien dit een relatief korte route is, is deze ook geschikt voor mensen die misschien iets minder goed te been zijn. Kortom, voor jong en oud genoeg om te ontdekken.

Diverse wandel- en fietsroutes

Een lekker hapje eten

Restaurants en cafés vind je genoeg op het Waddeneiland en de keuze is lekker divers. Zo kun je de ondergaande zon bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje bij een van de beachclubs, heb je een proeflokaal waar je een vleesplank met een goed glas wijn kunt bestellen en zijn er voor de echte liefhebbers genoeg visrestaurants te vinden. Liever een patatje met? Uiteraard is er een ook snackbar op het eiland. Kortom, voor ieder wat wils!

Hebben wij jou al weten te overtuigen? Wij weten bijna zeker dat je na het lezen van dit artikel jouw trip naar Ameland al met potlood in de agenda hebt gezet.

Een lekker hapje eten