Een uitje naar Spanje vanuit huis

Verlang jij ook naar een vakantie in Spanje? Ojalá kan dat snel weer! 

Ik deel graag wat Spanje vibes met je en wat inspiratie om Spanje in huis te halen. Droom lekker weg en verbeeld je een dag in Spanje, geniet van Spaanse wijn en drankjes en ontvang een miniguide naar Valencia voor als reizen weer kan. Lees snel verder voor je portie Spanje en leer gelijk wat Spaanse woordjes voor je volgende citytrip!

Encantada! 

Ik ben Suzie, half Nederlands en half Spaans en woon al meer dan 10 jaar in de prachtige stad Valencia! Als stadsgids geniet ik van het organiseren van tours en uitjes in Valencia. Dat kan nu nog niet maar ik wil graag met jou mijn liefde voor Spanje delen.

 

Reis je een dag met mij mee naar Spanje!?

Buenos días! Goedemorgen

Tijd voor een Desayuno, een ontbijtje.

Het meest Spaanse ontbijt is een tostada con tomate. 

Dit is simpelweg een geroosterd broodje met tomaat. Probeer een rijpe zachte tomaat hiervoor te bemachtigen. Je kunt de tomaat doormidden snijden en over de toast wrijven of je kunt de tomaat raspen. Een flinke scheut kwalitatieve extra virgen olijfolie en zout en ya está! (klaar is kees).

Vamos al mercado! We gaan naar de markt

In Valencia hebben de grootste vers voedsel markt van Europa maar wat kan jij vinden in jouw supermarkt om vanavond van een tapas maaltijd te genieten? Probeer de volgende producten te vinden en leer gelijk de Spaanse woorden hiervoor! 

 

Naranja = Sinaasappel 

Cava = Spaanse bubbelwijn

Jamon Serrano = Serrano ham

Almendras = Amandelen

Aceitunas con anchoa = olijven met ansjovis

Aceite de oliva extra Virgen = Olijfolie extra virgen

Pimenton de la vera = gerookt Spaans paprikapoeder

Patatas = aardappels 

Huevos = eieren

Gambas = garnalen

Ajo = knoflook 

Tomate = tomaat

Pan = stokbrood 

Pimientos de padron : Spaanse groene kleine paprikaatjes 

Pipas = zonnebloempittten

Buena musica

Om helemaal in Spaanse sferen te komen, heb ik een fijne afspeellijst op spotify gemaakt met Spaanse muziek. Sommige zijn je vast bekend maar ik denk dat er ook nog wel een Spaanse verrassing voor je tussen zit. Olé! Waan je even in Spanje, sluit je ogen en geniet van deze Spaanse muziek lijst op spotify

Reis je een dag met mij mee naar Spanje!?

Paella

Valencia is de geboortestad van de paella, en paella staat wereldwijd bekend als het meest iconische gerecht uit de Spaanse keuken. De paella die je in Valencia kan krijgen gemaakt in grote pannen, bovenop een vuur gestookt met kolen van de sinaasappelboom die is niet te evenaren. Maar ik heb van mijn Spaanse moeder geleerd hoe ik ook een hele smaakvolle paella kan maken met alle ingrediënten die je in nederland makkelijk kan krijgen. Wil jij ook leren om paella te maken, kook dan live met mij mee tijdens een online paella workshop! 


Proef vast van de sfeer van Valencia en van z’n heerlijke paella met deze video.

Siesta

Een siësta hoeft niet perse een dutje te zijn in je hotelbed. Valencia heeft een heerlijk groot 10 km park wat de stad doorkruist. Je zult hier veel mensen rond de siësta tijd zien zitten op een bankje of liggen in de schaduw van een palmboom. Echt spaans tijdverdrijf is pipas eten op een bankje. Probeer die Spaanse pipas eet skills eens te trainen!

Salud! Proost

Wat bestel jij op het terras? Un cerveza, un verdejo o tempranillo of hét zomerdrankje van Spanje: Tinto de verano! 

Ben jij al bekend met de Tinto de Verano? Wist je dat dit drankje vele malen populairder in onder de Spanjaarden dan de Sangria? Probeer het eens, het is te makkelijk om zelf te maken.  Je hebt hiervoor nodig Rode wijn, een jonge tafelwijn zoals een Tempranillo joven is hier perfect voor, maar het kan met elke rode wijn. Je mengt de wijn met een koolzuurhoudend citroen drankje zoals Fanta citroen.

 

Tapas!

Tijd om heerlijke tapas te maken! Ik deel graag een recept met je die heel simpel is, supersnel en muy sabroso! (smaakvol).

Sissende gambas al ajillo

Ingrediënten

400 gr gepelde garnalen

4 tenen knoflook

4 guindillas (hete kleine gedroogde pepertjes)

100 ml olijfolie

snufje zout

Optioneel

Beetje verse peterselie, stokbrood

Bereiding 

Snijd de knoflook in plakjes

Verhit de olijfolie met de knoflook en de pepertjes.

Na ca. 1 minuutje doe je de gambas + zout erbij, zodra ze mooi roze zijn zijn de gamba's klaar. 

Je kunt er optioneel wat peterselie bij doen en natuurlijk wil je hier lekker krokant stokbrood in dippen! 

Que aproveche! Eet smakelijk! 

Zin om nog meer Spaanse gerechten te maken? Kook dan samen met mij live mee! 

We koken binnen 1,5 uur samen online je Spaanse diner! Leer gelijk ook meer over de tapas cultuur, ik beloof je de Spaanse vibes spatten van je zoom scherm je keuken in!  

 

Tapas!

Cine!

We sluiten onze dag af met een heerlijke film die zich in Spanje afspeelt. 

Mi Vida

Ook wel ‘mijn leven’ en daar kiest de Nederlandse kapster Lou (63) ook voor. Het is altijd al haar droom geweest om in Spanje te wonen en nu is het tijd om die droom te verwezenlijken; ze gaat een cursus Spaans volgen in Cádiz. Deze heerlijke typisch Nederlandse komedie kijkt lekker makkelijk weg.

Deze film is te zien op Videoland.

La Tribu 

Een film waarbij je helemaal zin krijgt om te dansen! De Spaanse hoofdrolspeler Paco León is erg succesvol maar door een ongeluk verliest hij zijn reputatie en geheugen. Hierdoor vindt hij wel zijn biologische moeder, de bekende actrice Carmen Machi, en dan beginnen ze te dansen…

La Tribu is te zien op Netflix onder de naam The Tribe.

Ocho apellidos vascos

Door deze film ervaar je hoe groot Spanje is en de cultuurverschillen tussen de verschillende regios. Rafa heeft zijn geboortestad Sevilla nooit verlaten, totdat hij een Baskisch meisje genaamd Amaia ontmoet, die zich tegen zijn verleidingstechnieken verzet. 

de komische speelfilm Ocho apellidos vascos is te zien op disney +

Miniguide met insidertips

Heb jij nu ook mega zin gekregen in een bezoekje aan Valencia? Ik geef je graag een minigids vol met mijn insidertips om het beste uit je bezoek aan Valencia te halen. Deze krijg je automatisch door je in te schrijven op mijn nieuwsbrief of stuur mij een mailtje dat je deze graag wilt ontvangen. 

Win een gratis Online kookles

Heb jij ook trek gekregen door deze blog? Kook dan lekker samen met mij mee op vrijdag 16 april of zaterdag 24 april. Op 16 maart 2021 wordt er op het Facebookkanaal van Uitjes.nl 10 deelnames weggegeven, je mag zelf kiezen welke datum voor jou het beste uitkomt. Nodig je familie, huisgenoten, vriend of vriendin uit om samen met jou te koken of om lekker te komen eten. Want lekker gaat het worden! Jij haalt Spanje in huis! Klik hier, om naar de Facebookpagina van Uitjes.nl te gaan!

Muchas gracias, bedankt voor het lezen van deze blog, hopelijk hasta pronto in Valencia!

Met wie wil jij graag naar Valencia? Deel deze blog met je Valencia buddy!