Een dagje weg in de winter

Tijdens de wintermaanden en helemaal wanneer de kinderen vakantie hebben, kan het voor veel ouders soms een uitdaging zijn om iets creatiefs te bedenken om te doen. Omdat er gelukkig ook tijdens deze periode van het jaar voldoende te beleven is, hebben wij een aantal ontzettend leuke uitstapjes, die niet alleen leuk zijn om met het gezin te doen, maar ook alleen, met vrienden of natuurlijk je partner. Ondanks het feit dat het niet bepaald aangenaam is qua temperatuur, is het voor velen één van de mooiste periodes van het jaar. Speciaal daarom hebben wij een aantal leuke activiteiten voor je verzameld, zodat je je tijdens de laatste paar maanden het jaar alles behalve hoeft te vervelen.

Schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs is natuurlijk het ultieme uitje tijdens de wintermaanden. Omdat het helaas niet altijd voldoende vriest, is de kans ook aanwezig dat je moet uitwijken naar een schaatsbaan met kunstijs. Niets mis mee uiteraard! Wanneer je voor het eerst gaat schaatsen, is het aan te raden om te beginnen op de binnenbaan. Vooral op een kunstijsbaan is de kans ander vrij groot dat ze je aan alle kanten voorbij gaan. Zorg er dus voor dat je rustig begint en je zult al snel merken dat je er steeds een stukje beter in wordt. Ondanks dat je binnen aan het schaatsen bent, is de temperatuur natuurlijk wel flink onder nul. Het ijs moet immers wel hard blijven. Ook ‘s avonds is het leuk om te schaatsen, vaak branden er dan allerlei gezellige lichtjes en kun je genieten van een heerlijk kop warme chocomelk. Ook leuk om met de kinderen te doen natuurlijk. Dus ook wanneer de bedtijd 15 jaar wat aan de vroege kant is, mag je best een keer een uitzondering maken.

Winterwandeling

Wanneer je heerlijk wilt kunnen genieten van de prachtige buitenlucht, is een wandeling natuurlijk perfect. Vooral wanneer het flink heeft gesneeuwd en de omgeving volledig wit is gekleurt, is het natuurlijk prachtig om hier van te genieten. Niet alleen optisch gezien is een wandeling in de winter prachtig, maar ook voor je gezondheid. Door de koude lucht verhoog je je weerstand en kom je met een lekker fris hoofd weer thuis. Vooral wanneer de kinderen met de bedtijd 13 jaar rond een uur of 8 al in bed liggen, hebben jij en je partner het rijk alleen. Zo kun je bijvoorbeeld nog even onder het genot van een kop thee of koffie genieten van een mooie film of serie of kun je natuurlijk ook gewoon even de oogjes dicht doen.

Bezoek een kerstmarkt

Tijdens de wintermaanden mag een bezoekje aan één van de vele kerstmarkten natuurlijk niet ontbreken. Of je nu naar een kerstmarkt in Duitsland gaat of naar Nederland, het is beide fantastisch. Toch zijn er wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden, zodat je de hele dag zorgeloos kunt genieten. Zo is het belangrijk de juiste dag en ook tijd te kiezen. Probeer bijvoorbeeld een bezoek te plannen op een doordeweekse dag of vroeg op de dag, om de drukte te vermijden. Zo kun je meer genieten van de markt en het aanbod zonder in de drukte verstrikt te raken. Zorg daarnaast ook voor warme kleding. Kerstmarkten vinden vaak plaats in de open lucht en het kan erg koud zijn. Zorg ervoor dat je warme kleding draagt, zoals een winterjas, handschoenen, muts en sjaal.