Een dagje roadtrippen door Nederland: ontdek de schoonheid van elke provincie met een huurauto

Niets brengt het gevoel van vrijheid en avontuur zo goed over als een roadtrip. Heb je een dagje vrij en weet je niet wat je moet doen? Pak je auto (of huur er eentje) en ga op een roadtrip door je eigen provincie! Er is namelijk altijd wel iets te ontdekken. In deze blog geven we je een leuke tip voor elke provincie.

Roadtrip met je eigen auto of huurauto

Hoewel Nederland misschien klein is in omvang, heeft elke provincie zijn eigen unieke charme en prachtige landschappen om te verkennen. Dus pak je auto, vul de tank en ga op pad! Heb je zelf geen auto? Dan kun je voor zo’n dagje weg ook perfect een personenauto huren. Zo heb je niet de lasten die bij een eigen auto komen kijken (denk hierbij aan kosten voor aanschaf, onderhoud en verzekering), maar heb je wel de vrijheid om tijdens je vakantie te gaan en staan waar je wilt!

Tips per provincie

Waar in Nederland je ook woont, er is altijd wel een leuke plek in de buurt waar je naartoe kan rijden met je huurauto. Wij geven je graag een leuke tip voor elke provincie.

Groningen

Woon je in Groningen? Rijd naar het idyllische plaatsje Warffum, waar je in het voorjaar kunt genieten van uitgestrekte bloemenvelden vol kleurrijke tulpen. Stap uit je auto en wandel tussen de bloemen, neem adembenemende foto's en geniet van de prachtige natuur om je heen. Het is een betoverend gezicht dat je niet mag missen!

Friesland

Is Friesland jouw thuis? Ontdek je provincie en rijd de beroemde route langs de elf historische steden. Elke stad heeft zijn eigen unieke charme en biedt volop mogelijkheden om te genieten van cultuur, geschiedenis en heerlijke Friese lekkernijen. Stop onderweg bij gezellige cafés en restaurants om te genieten van een welverdiende pauze.

Drenthe

Rijd in Drenthe naar het Hunebedcentrum in Borger. Hier vind je de grootste concentratie hunebedden van Nederland. Deze prehistorische stenen graven zijn meer dan 5000 jaar oud en vormen een fascinerend stukje geschiedenis.

Overijssel

In Overijssel vind je het dorpje Giethoorn, ook wel bekend als het "Venetië van het Noorden". Rijd door het pittoreske landschap en parkeer je auto in het dorp. Verken de kanalen en bruggetjes per boot en bewonder de traditionele woningen.

Gelderland

Rijd in de provincie Gelderland naar het prachtige Nationaal Park De Hoge Veluwe. Verken de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandvlaktes. Neem je auto mee het park in en maak een schilderachtige rit door de natuur. Stop bij het Kröller-Müller Museum, dat bekend staat om de uitgebreide collectie schilderijen van Van Gogh.

Flevoland

In Flevoland vind je de Oostvaardersplassen. Parkeer je auto bij het bezoekerscentrum en verken dit uitgestrekte moerasgebied te voet of per fiets. Bewonder verschillende vogelsoorten, wilde paarden en edelherten die hier in het wild leven.

Utrecht

Parkeer je auto in het centrum van Utrecht en wandel naar de Domtoren. Geniet op de top van een adembenemend uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

Noord-Holland

Woon je in Noord-Holland? Bezoek dan de Keukenhof in Lisse! De Keukenhof staat bekend om zijn kleurrijke tulpenvelden.

Zuid-Holland

Ga in Zuid-Holland eens naar een andere stad dan Den Haag. Rijd naar Delft en parkeer je auto aan de rand van het historische centrum. Wandel langs de prachtige grachten, bewonder de historische gebouwen en breng een bezoek aan de beroemde Oude Kerk en het Vermeer Centrum. Geniet van de sfeer van deze oude stad vol cultuur en geschiedenis.

Zeeland

Als je in Zeeland een dagje uit wilt, kun je het beste lekker naar het strand rijden. Loop door de duinen en geniet van een koffietje met gebak in een strandtent. Zoek je nog een leuk stadje? Domburg staat bekend om het brede zandstrand.

Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant ligt een van de meest geliefde attractieparken van Nederland, de Efteling. Rijd naar Kaatsheuvel en parkeer je auto bij het park. Breng een dag door in dit sprookjesachtige park vol betoverende attracties, adembenemende shows en magische momenten. Van spannende achtbanen tot prachtige sprookjeswerelden, de Efteling biedt plezier voor jong en oud.

Limburg

Ook in het zuiden van ons land zijn genoeg plekken met de auto te ontdekken. Rijd in de provincie Limburg bijvoorbeeld naar de grotten van Valkenburg kunt verkennen. Bewonder de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten en leer meer over de geschiedenis van deze unieke plek.

Met een huurauto maak je een roadtrip in elke provincie

Een dagje met een huurauto roadtrippen is een leuke manier nieuwe plekken te ontdekken, in welke provincie je ook woont. Van bloemenvelden tot mooie steden en natuurgebieden, in elke provincie is wat te doen. Dus stap in je huurauto en geniet van jouw dagje uit!