Dit zijn de mooiste uitjes in Genk!

In de vakantie kun je ervoor kiezen om de auto te pakken en spontaan naar Genk te rijden, wat natuurlijk een prachtige stad is in België. Overigens kun je dit ook gewoon in het weekend doen, zover is de reis naar Genk namelijk niet. Natuurlijk moet je van tevoren wel een goede autoverzekering hebben geregeld. Je wilt uiteraard niet dat je onderweg naar een van de onderstaande uitjes met pech eindigt op een vluchtstrook en er dan nog eens achter komt dat die goedkope autoverzekering toch niet echt geschikt was. 

Dit zijn de mooiste uitjes in Genk!

Fietsen Door Het Water

Fietsen Door Het Water is een mooie fietsroute, die het hele gezin zeker zal amuseren en tegelijkertijd actief bezig is. Het is gelegen in de wijk Limberg, vlakbij de stad Genk. Geniet van het indrukwekkende uitzicht tijdens het fietsen langs het schilderachtige pad. In totaal is het hoofdfietspad ongeveer 0,2 km lang. Je kunt er ook voor kiezen om één van de andere twee verschillende routes te nemen, waarbij je bezienswaardigheden van de nabijgelegen steden Hasselt en Genk kunt bekijken. Dit is zeker een ervaring die je niet mag missen, maar dan moet je wel je fietsen meenemen achterop je auto.

Fietsen Door Het Water

Bokrijk

Bokrijk is een prachtig voorbeeld van een openluchtmuseum met geschiedenisthema waar het hele gezin van kan genieten. Er is een brede selectie van displays om te bekijken tijdens je bezoek hier, die sterk verband houden met historische gebouwen in de omgeving. Dit is een sterke tentoonstelling die laat zien hoe het leven echt was in de landelijke gebieden van België. Daarnaast is er ook een mooie botanische tuin op het terrein die gasten kunnen bezoeken. Om je kinderen bezig te houden tijdens je reis, is er een aangrenzende kinderspeelplaats voor je kleintjes. Absoluut een aanrader voor de historische liefhebber! 

Bokrijk

GoalMine

GoalMine is een museum dat gewijd is aan voetbal en zijn vele toegewijde fans. Deze tentoonstelling is geschikt voor voetballiefhebbers van alle leeftijden, met veel interactieve secties waar kinderen van kunnen genieten en zich kunnen vermaken. GoalMine is het perfecte museum voor jou als je meer wilt weten over de geschiedenis van Belgische voetbalteams en over actuele informatie. Er wordt hier veel nadruk gelegd op specifieke spelers, fans en lokale stadions die grote sportevenementen hebben georganiseerd. Het is dan ook perfect voor elke voetballiefhebber! GoalMine is overigens gevestigd in het stadion van KRC Genk, dus je kunt het combineren met een rondleiding in dit stadion.

GoalMine

Koolmijn Andre Dumont

Koolmijn Andre Dumont is een tentoonstelling in museumstijl die volledig in het teken staat van kunst. Er zijn een reeks sensationele kunstinstallaties om door het hele gebouw te verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer de tentoonstellingen met oorlogsthema met voertuigen zoals tanks, evenals de machinedisplays die zeker gevuld zullen zijn met zakken geschiedenis. Er zijn ook oude mijngebouwen en verschillende mijnbouwitems die je tijdens je reis door het museum kunt bekijken. Koolmijn Andre Dumont heeft ook een eigen bar waar je op je gemak drankjes en snacks kunt kopen en nuttigen. 

Koolmijn Andre Dumont