Dit zijn de leukste uitjes voor kinderen in Utrecht

Hopelijk mogen we in de zomer van dit jaar weer erop uit gaan, al is dat natuurlijk nog maar de vraag. Als dit wel het geval is dan is het zeker een aanrader om uitjes te gaan doen in Utrecht. Hier zijn namelijk ontzettend veel leuke uitjes voor kinderen. Pak dus je tas in en stap als het mooi weer is in de auto om Utrecht te gaan verkennen samen met je kids. Hopelijk verlies je tijdens een uitje niet de sleutels van je woning, al kan Slotenmaker SOS dan gelukkig wel helpen. Dit is een slotenmaker in Utrecht wat je dus direct kunt bezoeken nadat je één van de onderstaande uitjes hebt gedaan.

Dit zijn de leukste uitjes voor kinderen in Utrecht

Actieve uitjes

De meeste kinderen houden ervan om actief bezig te zijn. In de zomer is het vooral lekker om dat in het water te doen, wat mogelijk is bij Down Under. Hier kun je waterskiën, tuben of wakeboarden, echt super leuk! Bodyboarden is bovendien ook mogelijk, wat je het hele jaar door kunt doen aangezien het overdekt is. Gewoon zwemmen kan natuurlijk ook in Utrecht, bijvoorbeeld bij Zwembad Den Hommel. Daarnaast zou je ook naar Samsam kunnen gaan, wat het allereerste kindersportcentrum ter wereld is. Je kids kunnen hier spelenderwijs kennismaken met maar liefst 25 verschillende sporten. Zijn je kinderen groot fans van speeltuinen? De Bosspeeltuin is dan een must, wat echt de stoerste speeltuin van Utrecht is. Durft je kind wel de hoge uitkijktoren te beklimmen?

Actieve uitjes

Dierenuitjes

Daarnaast houden kids natuurlijk ook van dieren. In Utrecht vind je dan ook genoeg uitjes die hier om draaien, zoals bijvoorbeeld Griftsteede. Dit is een heerlijke kinderboerderij, waar je ook nog een leuke speeltuin met extra hoge glijbanen kunt vinden. Zo sla je twee vliegen in één klap! Een heleboel lieve dieren zul je ook vinden bij Steede Hoge Woerd. Als je hier bent dan kun je direct ook een bezoekje brengen aan het Castellum. Hier kun je onder meer een enorm Romeins schip bewonderen. Is je kind gek op geitjes? Ga dan naar Geertjes Hoeve. Het is hier zelfs mogelijk om de kleine geitjes zelf een flesje te geven, terwijl je ook een ponyritje kunt maken of van de hooiglijbaan kunt gaan. 

Dierenuitjes

Natuuruitjes

Natuurlijk kun je met je kids ook de natuur in Utrecht verkennen. Dit is mogelijk met allerlei verschillende uitjes, zoals Buitengoed de Boomgaard. Jij kunt je hier even onthaasten, terwijl je kinderen eindeloos kunnen spetteren en spelen. Ook de Botanische Tuinen zijn zeker een aanrader. Dit is zo’n mooi gebied, wat vooral leuk is in de zomer. Je kunt dan namelijk genieten van het Tropisch Vlinderfestival. Daarnaast kun je met je kids naar Bezoekerscentrum De Boswerf gaan, wat midden in het Zeisterbos ligt. Hier zijn zowel voor jong als voor oud allerlei leuke dingen te doen. Speelbos Gagelbos moet bovendien op je lijstje staan, je kinderen kunnen hier heerlijk ravotten. Neem wel schone kleding mee, want de kans is groot dat ze vies worden. 

Natuuruitjes