Dit zijn de leukste uitjes in Turkije

Plan je graag je vakanties rond fascinerende culturele ervaringen en het verkennen van de natuur? Het kopen van de goedkoopste all inclusive vakantie in Turkije is dan zeker een aanrader! Van het bekijken van oude ruïnes tot het maken van geweldige ballonvaarten, er zijn zoveel dingen te doen in Turkije om je vakantie onvergetelijk te maken. Dus als je erover nadenkt om een ​​reis naar dit prachtige land te maken, zijn hier een paar van de beste uitjes om te doen en je te helpen bij het plannen van de perfecte vakantie in Turkije...

Grote Bazaar

Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Istanbul, voeg dan de Grote Bazaar toe aan je lijst. Het is een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld. Het is snel een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Istanbul geworden. Met meer dan 60 overdekte straten vind je duizenden winkels waar je fantastische souvenirs kunt kopen. Ontdek prachtige glas-in-lood lantaarns en lampen, handgeweven tapijten, specerijen en lederwaren. Het is echt een unieke Turkse ervaring en ook zeker een aanrader om een credit card aanvragen hiervoor te doen zodat je daadwerkelijk items kunt kopen hier. 

Cleopatra Island

Voor de zuidoostkust van Turkije ligt een afgelegen eiland dat 100 procent een dagtocht waard is. De legende zegt dat dit strand het geheime paradijs was voor Mark Anthony en koningin Cleopatra, met de bijnaam Cleopatra Island. Sedir Island, zoals het echt heet, wordt omringd door de blauwste wateren en staat bekend om het strand dat volledig uit schelpen bestaat. Het heeft jaren geduurd om dit zand op te bouwen, het strand is superglanzend en staat onder bescherming van de overheid. Omdat het zo afgelegen ligt, kan het helaas wel moeilijk te bereiken zijn.

Ballonvaart boven Cappadocië

Welke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kan lastig zijn, maar wat wel duidelijk is, is dat het een aanrader is om een ballonvaart boven Cappadocië te organiseren tijdens je vakantie in Turkije. Dit geliefde landschap van Turkije heeft ons hart veroverd en dit land op al onze reislijsten gezet. Cappadocië is niet alleen de droom van een fotograaf, het is ook een van de beste plekken om een ​​ballonvaart bij zonsopgang te ervaren. Het rotsvormige landschap in Cappadocië is snel een populaire toeristische attractie geworden en een van de bezienswaardigheden van Turkije die je niet wilt missen!

Ballonvaart boven Cappadocië

Ondergrondse stad Derinkuyu

Als je jezelf volledig wilt onderdompelen in de geschiedenis, verken dan de ondergrondse stad Derinkuyu met meerdere verdiepingen. Deze stad, die onder Cappadocië ligt en dus goed gecombineerd kan worden met de ballonvaart, is een van de vroegste christelijke nederzettingen. Meer dan 20 duizend mensen leefden hier ondergronds met hun vee en voedsel om te ontsnappen aan het Romeinse rijk. De smalle ondergrondse kamers en kelders zijn een interactieve ervaring en een meeslepende manier om de geschiedenis van Turkije te leren kennen. Derinkuyu ligt overigens op circa 30 minuten rijden van Goreme, ook een prachtige Turkse stad die zeker een bezoekje waard is.