Dit zijn de leukste creatieve uitjes

Heb je iets te vieren, omdat je bijvoorbeeld net bent getrouwd of nog moet gaan trouwen? Dan is het natuurlijk wel leuk om iets creatiefs te gaan doen. Nu denken veel mensen bij iets creatiefs direct aan bijvoorbeeld bloemschikken of een andere ‘saaie’ activiteit, maar dat is dus absoluut niet het geval. Aangezien de kosten geregistreerd partnerschap een stuk lager liggen dan wanneer je gaat trouwen, is het handig om vooraf een bepaald budget af te spreken met elkaar. Om je in ieder geval alvast te voorzien van de nodige inspiratie, hebben we een aantal te gekke creatieve uitjes voor je op een rijtje gezet, die absoluut de moeite waard zijn om met elkaar te gaan doen. Doe er je voordeel mee dus!

Schilderworkshop

Een schilderworkshop is een leuke en creatieve activiteit waarbij je onder begeleiding van een professionele kunstenaar zelf aan de slag gaat met verf en kwasten. Het doel van de workshop is om je eigen schilderij te maken en daarbij je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Tijdens een schilderworkshop leer je verschillende technieken en vaardigheden die je nodig hebt om een schilderij te maken. Je leert bijvoorbeeld hoe je kleuren mengt, hoe je met licht en schaduw werkt en hoe je diepte creëert op het doek. Niet voor niets wordt er regelmatig voor een schilderworkshop gekozen als bijvoorbeeld vrijgezellenfeest voor een geregistreerd partnerschap of huwelijk.

Pottenbakken

Een keramiek workshop, ook wel ´pottenbakken´ genoemd, is een leuke en creatieve activiteit waarbij je jouw eigen keramiek kunt maken. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een mok, bordje of vaas. Onder begeleiding van een professionele keramist ga je aan de slag met klei en leer je verschillende technieken en vaardigheden om je eigen keramiek te maken. Tijdens de keramiek workshop leer je bijvoorbeeld hoe je klei kunt vormen en bewerken, hoe je met glazuur werkt en hoe je jouw werkstuk moet bakken. Je kunt jouw eigen creativiteit de vrije loop laten en je keramiek helemaal naar eigen smaak ontwerpen. Het leuke hieraan is, is dat het geschikt is voor zowel beginners, als gevorderden. Ontzettend leuk dus om te doen met bijvoorbeeld vrienden of collega´s.

Dansles

Ben je soepel in de heupen? Dan is dansen een absolute aanrader. Een dansles is een leuke en actieve activiteit waarbij je samen met anderen nieuwe dansmoves leert en je conditie verbetert. Onder begeleiding van een professionele dansdocent leer je verschillende dansstijlen en choreografieën. Tijdens de dansles leer je bijvoorbeeld salsa, tango, hiphop, streetdance of moderne dans. Je leert verschillende dansbewegingen en stappen die je vervolgens combineert tot een eigen ‘choreografie’. Hoe leuk is dat?

Dansles