Dit zijn de beste uitjes in Duitsland

Haal je binnenkort je rijbewijs nadat het auto theorie examen oefenen goed gelukt is? Gefeliciteerd! Je wilt natuurlijk heel hard gaan rijden. Want zeg nou zelf. In Nederland is het snelheidslimiet al snel 100km per uur en in Duitsland kan je het gaspedaal lekker intrappen. Hier kun je meteen een weekendje weg van maken. Wij hebben leuke uitjes in Duitsland voor je geselecteerd.

Dit zijn de beste uitjes in Duitsland

Europa-Park

Europa-Park, het grootste pretpark van het land, heeft Neuschwanstein onlangs van de troon gestoten als de meest bezochte toeristische bestemming in Duitsland. Het heeft misschien niet de romantiek van het kasteel, maar het heeft wel adembenemende attracties, land dat is gemodelleerd naar de verschillende landen van Europa en een muismascotte die je misschien aan iemand anders doet denken.

Europa-Park

Neuschwanstein

Het beroemdste kasteel ter wereld, Neuschwanstein, ligt in de Alpen in Beieren. Het lijkt zo uit een sprookje te komen; in feite heeft Walt Disney er inspiratie uit gehaald voor 'Doornroosje'. Neuschwanstein (wat zich vertaalt naar nieuwe zwanensteen) is het meest gefotografeerde gebouw in heel Duitsland en was dus eerst nog populairder dan Europa-Park. Koning Ludwig II ontwierp zijn droomkasteel in 1869 en in plaats van een architect huurde hij een theaterdecorontwerper in om zijn visie te realiseren. Hier kwam Neuschwanstein uit! Het is zeker een aanrader om een rondleiding te maken door dit prachtige kasteel, waarbij de hoogtepunten onder meer een opzichtige kunstmatige grot, de Troonzaal met zijn gigantische kroonluchter en de weelderige Minstrels' Hall zijn. 

Neuschwanstein

Dom van Keulen

Je motor examen oefenen kan onderweg prima als je de Dom van Keulen gaat bezoeken, maar als je inmiddels gearriveerd bent, zullen je ogen niet meer van dit prachtige gebouw af gaan. De Dom van Keulen is een van de belangrijkste architectonische monumenten van Duitsland en de op twee na hoogste kathedraal ter wereld. Probeer het maar eens volledig op een foto te krijgen! Het duurde meer dan 600 jaar om dit gotische meesterwerk te bouwen. Toen het in 1880 eindelijk klaar was, was het nog trouw aan de oorspronkelijke plannen uit 1248. Toen Keulen in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen werd verwoest, was de kathedraal vreemd genoeg het enige gebouw dat het overleefde.

Dom van Keulen

Oktoberfest

Het is misschien een cliché, maar het is een essentiële Duitse ervaring om worst en zuurkool te eten en Oktoberfest-bier te drinken. Oktoberfest, 's werelds grootste beurs, trekt jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. Vier feest in 14 verschillende biertenten en geniet van Beierse "Schuhplattler", alpenhoornspelers en jodellieden. Als je niet in de stad bent voor het feest of een van de kleinere, meer lokale bierfestivals, bezoek dan het Hofbräuhaus in München, de beroemdste bierhal ter wereld. Deze Beierse instelling definieert gemütlich ("comfortabel") sinds 1589. Spoel Beierse specialiteiten en gigantische pretzels weg met bier dat alleen in een mis wordt geserveerd. Dit is een glas van één liter!

Oktoberfest