Dit zijn de beste musea in Nederland

In ons land vind je veel verschillende musea. Het is eigenlijk een wonder dat er nog geen museum gestart is dat focust op LED verlichting, al kan het maar zo dat dit in de toekomst nog opgericht wordt nadat nog meer mensen deze lampen kopen via Directlampen.nl. Desondanks vind je in Nederland over zo goed als alle potentiële onderwerpen wel een museum, al leggen de meeste musea toch wel de focus op kunst. Logisch, want Nederland heeft ontzettend veel grote kunstenaars gekend in het verleden. Als jij een kunstliefhebber bent dan zijn de onderstaande musea zonder twijfel een bezoekje waard. 

Dit zijn de beste musea in Nederland

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is het huis waarin Anne en haar familie zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verstopten voor de nazi's. Het is een nederige ervaring om door de beroemde deur het achterhuis in te lopen en te ontdekken hoe klein deze ruimte daadwerkelijk was. Anne en haar familie verstopten zich jarenlang in dit kleine huisje en moesten lange tijd zwijgen om opsporing en deportatie naar de concentratiekampen te voorkomen. Het Anne Frank Huis is dan ook bedoeld als een eerbetoon aan dit dappere meisje en alle Joden die zijn omgekomen in de naziconcentratiekampen. 

Anne Frank Huis

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is niet voor niets het Nationaal Museum van Nederland. Het Rijksmuseum heeft verreweg de meest uitgebreide collectie in Nederland van acht eeuwen kunst in ons land. Veel van de bekendste kunst en schilderijen van onze beroemdste schilders zijn hier te zien. Als je wilt, kun je dagen in dit museum doorbrengen, maar je kunt je ook concentreren op de topkunstwerken. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de wereldberoemde Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, wat het absolute hoogtepunt is in de collectie van het Rijksmuseum. Daarnaast zijn er nog circa 8 duizend meer kunstwerken die je kunt bewonderen in dit museum. 

Rijksmuseum

Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum vind je zo'n 100 historische gebouwen uit heel Nederland. Er zijn gebouwen, boerderijen en molens, en het is mogelijk om ze allemaal van binnen te bekijken. Zo herbeleef je het verleden en komt de geschiedenis tot leven in het Openluchtmuseum. Hierdoor begrijp je veel beter hoe het leven in Nederland vroeger was. De panden worden mogelijk nu verlicht met behulp van buitenlampen met sensor, maar dit was in het verleden natuurlijk niet het geval. Stel je eens voor hoe lastig en eng het dan zou zijn om in het donker rond te lopen tussen deze gebouwen. 

 

Openluchtmuseum

Museum Mauritshuis

Het Mauritshuis in het centrum van Den Haag is een uniek museum in Nederland vanwege de ongelooflijke collectie absolute topstukken van Nederlandse en Vlaamse schilders uit de 17e eeuw. Geen enkel ander museum in Nederland heeft zo'n hoge concentratie aan wereldberoemde schilderijen. Een aantal hoogtepunten uit de collectie van het Museum Mauritshuis zijn zeker De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en Meisje met de Parel van Vermeer. Voeg daarbij het beste werk van Jan Steen, de prachtige landschappen van Jacob van Ruisdael en fantastische portretten van Rubens en je snapt waarom het Mauritshuis zo populair en geliefd is. 

 

Museum Mauritshuis

Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof is een prachtig museum centraal gelegen in Delft , waar een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis plaatsvond. Op 10 juli 1984 werd hier namelijk prins Willem van Oranje vermoord door Balthasar Gerards. De kogel van Balthasar Gerard trof prins Willem van Oranje in zijn borst en hij overleed later aan zijn verwondingen. Het kogelgat is vandaag de dag nog steeds in de muur te zien. Museum Prinsenhof heeft qua historische waarde veel meer te bieden dan een enkel kogelgat. Ook kom je meer te weten over bekende Delftenaren, zoals de Johannes Vermeer en Antoni van Leeuwenhoek. 

Museum Prinsenhof