Dit jaar nog wel of niet op vakantie?

Vakantie hebben we allemaal nodig op z’n tijd. We zijn niet gemaakt om maar voortdurend door te blijven werken, zonder rust houden we het immers niet vol. Nu is vakantie de afgelopen tijd wat ingewikkeld geweest als gevolg van het coronavirus. Misschien ben je daarom de afgelopen zomer niet op vakantie gegaan. Maar het jaar is nog niet voorbij en er liggen nog kansen voor een mooie vakantie. We geven wat tips die je wellicht kunnen inspireren om dit jaar alsnog op vakantie te gaan.

Outdoor vakantie in de natuur of de bergen

Voor een actieve vakantie in de natuur zijn een aantal zaken wenselijk: goed weer, voldoende daglichturen en geen grote drommen andere toeristen. Het is zeker mogelijk om na het hoogseizoen nog zo’n vakantie te ondernemen als je drukte wilt vermijden. Maar stel het niet te ver uit, want juist als je de natuur of de bergen in trekt is het prettig om een zo groot mogelijk deel van de dag daglicht te hebben. Ook dalen de temperaturen naar mate de winter dichterbij komt, want een actieve outdoor vakantie minder aangenaam kan maken. Inspiratie nodig voor een mooie bestemming in de bergen? Klik hier voor een mooi rijtje bestemmingen voor vakantie in de bergen van CAMPZ.

Zonvakantie later in het jaar

Zon en zomer zijn in ons hoofd met elkaar verbonden, hoewel de zomer in Nederland geen zongarantie biedt. Naar mate het einde van het jaar dichterbij komt, dalen de temperaturen ook op veel zonvakantiebestemmingen. Dat betekent echter niet dat je later in het jaar geen fijne zonvakantie meer kunt hebben. Op een bestemming als de Canarische Eiland is het bijvoorbeeld het hele jaar door lekker weer. Ook in het wat zuidelijker gelegen Kaapverdië kun je in december nog een lekker zonnige vakantie hebben. Ook de Nederlandse Antillen en Florida zijn later in het jaar nog goede bestemmingen voor een zonvakantie.

Zonvakantie later in het jaar

Stedentrip kan altijd

Wanneer is het nou níet leuk om een stedentrip te ondernemen? In grote steden is het hele jaar door van alles te doen en ben je niet afhankelijk van het hoogseizoen. Natuurlijk moet je wel de weersomstandigheden in acht nemen. Maar minder lekker weer nodigt ook uit om lokale bars en musea te bezoeken, en dat kan ook erg leuk zijn.

Natuurlijk kun je er ook gewoon voor kiezen om je volgende vakantie uit te stellen tot volgend jaar. Maar vergeet niet dat je ook behoefte hebt aan rust en even een tijdje iets anders doen dan werken en het huishouden!