De mooiste streken en gebieden in Frankrijk om te gaan kamperen

Frankrijk is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld, en terecht. Het land heeft namelijk alles in huis voor een geslaagde vakantie. Frankrijk kent een rijke cultuur, prachtige natuur, heerlijke wijnen en fantastische steden. Kamperen in Frankrijk is dan ook een ideale manier om het land te verkennen. In dit artikel bespreken we de mooiste streken en gebieden om te gaan kamperen op de camping in Frankrijk

De mooiste streken en gebieden in Frankrijk om te gaan kamperen

De Alpen

De Alpen zijn een fantastisch gebied om te gaan kamperen. Het is een unieke ervaring om in de Alpen te slapen, onder de sterrenhemel. Er zijn verschillende campings in de Alpen, dus er is voor ieder wat wils. De meeste campings in de Alpen zijn gelegen in Nationaal Park Écrins, dat is het grootste Nationaal Park in Frankrijk. Het park is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. In het park zijn verschillende bergtoppen, zoals de Mont Blanc, de hoogste berg in de Alpen. 

De Alpen

Kamperen in de Dordogne

De Dordogne is een ander gebied in Frankrijk dat zeer populair is onder kampeerders. Het gebied is gelegen in het zuidwesten van het land en kent een mild klimaat. In de Dordogne is veel te doen en te zien. Er zijn prachtige kastelen en kloosters, en het gebied staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen. 

Kamperen in de Dordogne

De Ardèche

De Ardèche is een ander populaire kampeergebied in Frankrijk. Het gebied is gelegen in het zuiden van het land en kent een aantal prachtige rivieren. Het gebied is perfect voor een actieve vakantie, want er zijn tal van wandel- en fietspaden. Ook kan je in de Ardèche raften en kajakken op de rivieren. 

De Ardèche

Typische campings in Normandië

Normandië is een andere populaire kampeerbestemming in Frankrijk. Het gebied is gelegen in het noordwesten van het land en kent een aantal prachtige stranden. Het gebied is ook bekend om zijn historische bezienswaardigheden, zoals het D-Day Museum en de Amerikaanse begraafplaats. 

Typische campings in Normandië

Kamperen in de Provence

De Provence is een ander gebied in Frankrijk dat zeer populair is onder kampeerders. Het gebied is gelegen in het zuiden van het land en kent een aantal prachtige steden, zoals Avignon en Arles. Ook zijn er in de Provence tal van wijngaarden te bezoeken. 

Kamperen in de Provence

De Loirevallei

De Loirevallei is een ander gebied in Frankrijk dat zeer populair is onder kampeerders. Het gebied is gelegen in het westen van het land en kent een aantal prachtige kastelen, zoals het kasteel van Chenonceau. Ook is het gebied bekend om zijn heerlijke wijnen. 

De Loirevallei

De Camargue

De Camargue is een ander populaire kampeergebied in Frankrijk. Het gebied is gelegen in het zuiden van het land en kent een aantal prachtige natuurreservaten. Het gebied is perfect voor een ontspannen vakantie. 

De Camargue

De Vogezen

De Vogezen zijn zeer populair onder kampeerders. Het gebied is gelegen in het oosten van het land en kent een aantal prachtige bergtoppen, zoals de Ballon d'Alsace. Ook zijn er in de Vogezen tal van wandel- en fietspaden. 

De Vogezen