De mooiste natuurgebieden in Nederland

Ben jij er ook zo aan toe om er even tussen uit te gaan. Nu de regels wat soepeler zijn, kun je wat andere gebieden gaan opzoeken in Nederland. Wandelen en fietsen en de buitenlucht opsnuiven. Een goed idee want het zorgt er voor dat je stress verminderd. En daarnaast ben je door regelmatig fietsen en wandelen ook nog eens beter gewapend tegen aanvallen van bacteriën en virussen. Tijd om er op uit te trekken dus. 

De mooiste natuurgebieden in Nederland

Groen Drenthe

Bij Drenthe denk je gelijk aan groen. De groene vlaktes, weilanden en bebossing maakt Drenthe de perfecte provincie om in deze hectische periode even je verstand op nul te zetten. En het hoogtepunt is toch wel de Drentse Aa. En of je nu gaat wandelen of fietsen, dit gebied is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Groen Drenthe

Het natuurpark van Nederland

Wil je edelherten of wilde zwijnen spotten? Op de Hoge Veluwe is het halve dierenrijk van Nederland te vinden. De Hoge Veluwe is het grootste natuurpark van Nederland en wordt zonder geld van de overheid gefinancierd. Precies ook de reden dat je een kleine vergoeding moet betalen om het park te bezoeken. Maar dat is meer dan de moeite waard. Op de Hoge Veluwe waan je je wandelend of fietsend binnen 10 minuten in een compleet andere omgeving. Ga je nu er nu op uit om het hele park te bekijken en ga dan in augustus en september nog eens terug naar de karakteristieke hei. Je ontmoet dan een tapijt van pimpel paars. Pure schoonheid!

Het natuurpark van Nederland

Voor echte waterratten

Hou je van water of zijn je kinderen echte waterratten? Ga eens naar de Biesbosch en Haringvliet. Deze twee natuurgebieden zijn samengevoegd om het verhaal van de Nederlandse delta te vertellen. En met succes. Wat een mooi verhaal is dat geworden. Hier draait alles om het leven met water. Geniet en tank bij in dit bijzondere oer-Hollandse natuurgebied.

Voor echte waterratten

De uitwaaiplek bij uitstek

Wandelen hoeft natuurlijk niet perse door een bos. De zee is een heerlijk plek om eens even flink uit te waaien. En wat is ze mooi. Niet voor niets staat de zee op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bij de Waddeneilanden spot je onder andere zeehonden, vogels en schelpdieren. Niet alleen heel leuk maar ook nog eens leerzaam uitje voor de kinderen.

De uitwaaiplek bij uitstek

De Nederlandse Sahara

Heel iets anders is het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hier vind je de grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa. Het zand mag hier gewoon vrijelijk stuiven. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je in dit park je eigen route kunt uitstippelen. 

Ga je op pad met de fiets, check dan je eigen fiets maar ook de kinderfiets. En check direct ook of die nog passend is of ze inmiddels toe zijn aan een maatje groter? Want dan is de lente echt het moment. Met een nieuwe meisjesfiets 24 inch of de grotere meisjesfiets 26 inch heb je deze zomer je beste investering voor je kleine meid te pakken. Zeker als het nog niet zeker is of je vakantie naar buitenland doorgaat.

De Nederlandse Sahara