De mooiste natuurgebieden in Nederland voor een dagje weg

Nederland heeft veel prachtige natuurgebieden die perfect zijn voor een dagje uit. Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of gewoon wilt genieten van de natuur, er is voor elk wat wils. Omdat het er teveel zijn om op te noemen, hebben we een selectie gemaakt van de mooiste gebieden van ons land. Of het nu gaat om een stadswandeling Groningen of een hike tocht door het heuvelachtige Limburgse landschap, het kan allemaal.

De Veluwe

De Veluwe is een uitgestrekt natuurgebied in het midden van Nederland. Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Hier kun je prachtige wandelingen maken, fietsen en wilde dieren spotten. Ook is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het bekende Kröller-Müller Museum. Omdat de Veluwe natuurlijk een enorme oppervlakte heeft, is het goed vooraf een route voor jezelf uit te stippelen. Via de dewandelsite kun je bijvoorbeeld kiezen voor een route van een bepaald niveau, zodat je exact weet wat je kunt verwachten.

De Biesbosch

De Biesbosch is een uniek natuurgebied in het westen van Nederland, dat bestaat uit uitgestrekte meren, moerassen en kreken. Hier kun je heerlijk varen, wandelen en fietsen. Ook kun je hier prachtige vogels spotten.

De Wadden

De Wadden zijn een bijzonder stukje Nederland, gelegen langs de kust van de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland. Het gebied bestaat uit eilanden, duinen en stranden. Hier kun je heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling, wadlopen of zeehonden spotten. Nu zijn ‘De Wadden’ niet direct de eerste plekken waar je aan denkt, maar wanneer je er even een paar dagen tussenuit wilt en ook direct wilt kunnen genieten van de natuur, is dit zeker aan te raden.

De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een bijzonder natuurgebied in Flevoland, dat bestaat uit moerassen, rietvelden en waterplassen. Hier leven grote grazers, zoals edelherten, konikpaarden en Heckrunderen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en wilde dieren spotten. Niet alleen wandelaars komen hier volledig tot hun recht, maar ook natuurfotografen vinden het hier prachtig.

De Hoge Kempen

De Hoge Kempen is een natuurgebied in het oosten van België, op de grens met Nederland. Het gebied bestaat uit heidevelden, bossen en meren. Hier kun je prachtig wandelen, fietsen en paardrijden. Houd er wel rekening mee dat je niet in alle delen van dit gebied mag fietsen. Kijk daarom dus ook goed naar de bordjes, zodat je niet met de fiets een gebied ingaat dat verboden is voor onbevoegden. Niet alleen is het vervelend voor mensen die er wandelen, maar ook de natuur kan hierdoor beschadigd raken. Stel dat je plots moet uitwijken voor een wandelaar, dan kan dit voor vervelende situaties zorgen.

De Zuid-Limburgse Heuvels

De Zuid-Limburgse Heuvels zijn een bijzonder stukje Nederland, gelegen in het zuiden van Limburg. Het gebied bestaat uit heuvels, bossen, weilanden en pittoreske dorpjes. Hier kun je prachtig wandelen, fietsen en genieten van het landschap. Er zijn nog veel meer prachtige natuurgebieden in Nederland te ontdekken. Plan een dagje weg naar een van deze mooie plekken en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft.