De meest romantische steden van Europa

Ga jij binnenkort voor het eerst met je liefje op vakantie of hebben jullie binnenkort een trouwjubileum? In beide gevallen is een weekendje weg in een romantische stad een aanrader. Zo kunnen jullie niet alleen van elkaar genieten, maar ook van een prachtige steden die Europa te bieden heeft. De volgende steden zijn hiervoor zeker goede opties, al kun je er uiteraard tevens voor kiezen om in Nederland te blijven. Zo is Amsterdam een behoorlijk romantisch stadje, maar dit geldt ook zeker voor onder meer Maastricht, Den Haag en Giethoorn, maar heb je reiskriebels, kies dan voor een van deze steden!

Barcelona

Lange strandwandelingen zijn altijd romantisch, maar flaneren op het zand naast de Middellandse Zee is een epische date. De kuststad Barcelona is dan ook gemaakt voor geliefden. Van kaarsverlichte tafels in schilderachtige restaurants waar verse paella met zeevruchten wordt geserveerd tot de ontzagwekkende creaties van Antoni Gaudi - de Sagrada Familia moet je gezien hebben - stellen kunnen echt tot rust komen in de relaxte sfeer van de stad. Na het weekendje weg met je partner zul je zonder twijfel een beautiful poster van Barcelona willen kopen als aandenken.

Brugge

Niets straalt zoveel liefde uit als chocolade, dus waarom zou je niet afreizen naar het land dat 's werelds grootste exporteur is van dit heerlijke voedsel? Het schilderachtige Belgische stadje Brugge is perfect om in en uit te gaan bij geurige chocoladewinkels, en loopbruggen over een doolhof van kanalen en geplaveide straten met schattige hofjes maken Brugge alsof het rechtstreeks uit een sprookjesboek komt. België is ook een land dat wereldberoemd is om zijn bier, dus kies een pint uit de meer dan 110 verschillende stijlen, als je tenminste van dit alcoholische drankje houdt.

Parijs

Dit zou geen echte lijst zijn van de beste romantische steden om te bezoeken als we Parijs niet zouden opnemen. De "Stad van het Licht" heeft grandeur om elke hoek. Van de verscheidenheid aan ingewikkelde architectuur die eeuwen van stijlen laat zien, tot het decadente eten, tot de iconische Eiffeltoren die de Parijse hemel domineert, deze stad is gemaakt om van de geneugten des levens te genieten, vooral met degene van wie je houdt. Wees niet verbaasd om hier openlijk uitingen van genegenheid te zien, want Parijzenaars bewonderen en vereren liefdesverklaringen, zelfs als het zo'n klein gebaar is als elkaars hand vasthouden.

Praag

De hoofdstad van Tsjechië betovert je met een schoonheid die niet onderdoet voor die van veel populaire steden in Europa, maar met een sfeer die helemaal de zijne is. Deze stad is eeuwenlang relatief onaangetast en onbeschadigd geweest, en de middeleeuwse, renaissance- en barokstijlen zijn goed bewaard gebleven. Van het adembenemende uitzicht op de Praagse Burcht tot het hand in hand wandelen over de 14e-eeuwse Karelsbrug op zoek naar de beroemde en ingewikkelde Astronomische Klok van het Oude Stadsplein, je zult zien dat Praag een kunstwerk is. Boek dus snel een romantische hotelkamer vol grote planten in Praag voor jou en je geliefde!