De leukste virtuele kerstuitjes!

Virtuele kerstfeesten zijn vakantievieringen die plaatsvinden via platforms voor videoconferenties zoals Zoom, Google Meet, Microsoft Teams en WebEx. Ze zijn door het coronavirus alleen maar populairder gewonnen. Hopelijk kunnen de meeste families kerst in 2021 weer normaal doorbrengen, al hangt dat natuurlijk van de coronabesmettingen en -restricties af. Houd dit dus goed in de gaten! Voor de zekerheid kun je alvast een van de onderstaande virtuele kerstuitjes plannen voor het geval dat je niet met elkaar kunt gourmetten bijvoorbeeld. 

De leukste virtuele kerstuitjes!

Speurtocht

Virtuele speurtochten zijn leuke en actieve manieren om tijd door te brengen met een Zoom-gesprek. De activiteit duurt ongeveer 15 minuten en zal de betrokkenheid en opwinding vergroten. De beste items om op te jagen hebben ook mogelijkheden voor verhalen of 'show and tell', zoals favoriete cadeaus en kerstsnoepjes. Om te spelen, hoef je alleen maar prompts af te vuren en wie het item als eerste terugbrengt, krijgt een punt. Bovendien kun je extra punten toekennen als die persoon meer over het object deelt. Je kunt onder meer denken aan de favoriete kerstfilm van de deelnemers of hun favoriete cadeau dat ze met kerst hebben gekregen. 

Speurtocht

Bingo

Online bingo is een leuk en vertrouwd spel dat je kunt spelen op je virtuele feest tijdens kerst. Je kunt een gerichte versie van het spel spelen door teamgenoten te laten communiceren via chat en in breakout rooms, of je kunt het hele feest als een groep spelen. De eerste speler die vijf velden op een rij markeert, wint. Online kun je sjablonen vinden die je kunt gebruiken op je online kerstfeest, maar je kunt ook zelf een exemplaar maken. Dit is misschien nog wel leuker aangezien je bingo op deze manier persoonlijker kunt maken. Zorg er wel voor dat iedereen goed oplet en dat ze niet energie vergelijken op hetzelfde moment! 

Bingo

Karaoke

December is de enige maand van het jaar met een speciale soundtrack. Virtueel of niet, geen feest is compleet zonder kerstliederen. Om je groep in de kerststemming te brengen, kun je een vrolijke afspeellijst samenstellen. Het hele team kan meegenieten door nummers toe te voegen aan een afspeellijst op een platform Spotify of Pandora. De kans is groot dat Wham!, Mariah Carey en Michael Bublé binnen een mum van tijd opgenomen zijn in deze playlist. Maak er vervolgens een karaoke van zodat iedereen mee gaat zingen met de leukste kerstnummers die toegevoegd zijn aan de afspeellijst.

Karaoke

Quiz

Trivia is een geweldige optie voor elk virtueel kerstfeest of online vergadering. Deelnemers kunnen antwoorden via de chat- of poll-functies, of hoorbaar via de webcam. Je kunt de reactie van de hand opsteken ook opnemen als een geïmproviseerde zoemer. Het is mogelijk om online een quiz te vinden over het kerstfeest. Gebruik dit voor je virtuele feest met kerst, al kun je natuurlijk ook zelf een quiz creëren. Eventueel zou je er ook een pubquiz van kunnen maken, want wie houdt er nou niet van om met kerst wat alcohol te nuttigen? Regel bovendien voor de winnaar een prijs! 

Quiz