De leukste uitjes voor hondenbezitters

Heb jij een hond? Dan is het natuurlijk ontzettend leuk om hier regelmatig mee op pad te gaan. Niet alleen is het goed voor jezelf om regelmatig te bewegen, maar ook voor je hond is het fijn dat ze niet iedere keer hetzelfde rondje lopen. Nieuwe geuren en een nieuwe omgeving doet namelijk niet alleen de mens goed, maar ook honden vinden het fijn. Het is daarom dus ook goed om je eens wat verder te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die jij als hondenbezitter eigenlijk allemaal hebt. Speciaal daarom hebben wij alvast een selectie gemaakt van de leukste uitjes voor hondenbezitters, zodat jij en je Labradoodle er straks gezellig samen op uit kunnen trekken.

Ga met de hond naar het bos

Een heerlijke activiteit voor een mooie dag is een wandeling in het bos of park. Het is niet alleen een goede manier om te ontspannen en wat frisse lucht te krijgen, maar het kan ook een leuke manier zijn om te sporten en de natuur te verkennen. Wel is het belangrijk dat je je van tevoren goed voorbereid. Stel dat jij en je Maltipoo niet eerder in het bos zijn geweest, dan is het niet verstandig om je hond los te laten lopen. Allereerst kan het zijn dat je hond snel is afgeleid, waardoor ze alle kanten op rennen en ten tweede heb je er op deze manier geen zicht op. Vooral in het bos, waar natuurlijk van alles groeit, kan je hond iets verkeerds eten zonder dat je dit direct door hebt. Zorg er dus voor dat je je hond aangelijnd houdt, zodat je weet wat ze doen.

 

Ga met de hond naar het bos

Strandwandeling met je hond

Woon je dichtbij het strand of ben je voornemens naar het westen van Nederland te rijden? Dan is een dagje naar het strand met je viervoeter natuurlijk ontzettend leuk. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je dat niet doet  wanneer het 30 graden is. Dit is voor jezelf niet fijn, maar ook voor je hond is dit alles behalve prettig. De ideale temperatuur is zo rond de 15 graden. Pas overigens wel op dat je hond niet de zee inrent, want door het koude water kunnen ze last krijgen van hun gezondheid. Zorg er dus voor dat je je hond goed in de gaten houdt. Aangezien ze op het strand vaak geen kant op kunnen rennen, kun je ze hier, mits het is toegestaan uiteraard, vaak prima los laten lopen.

 

Agility training

Agility is een sport waarbij honden een hindernisbaan moeten afleggen met behulp van hun baasjes. Het is een geweldige manier om samen te werken met je hond en om de band tussen jullie te versterken. Wel is het goed te weten dat het niet voor iedere hond geschikt is. Daarbij komt ook dat het de nodige training vereist en je hond natuurlijk niet zomaar allerlei hindernissen weet te trotseren, zonder dat ze dit eerder hebben gedaan. Wil je dus beginnen met agility training, zorg er dan wel voor dat je je hier eerst goed in verdiept.

Agility training