De leukste uitjes in de Randstad

In Nederland vind je veel verschillende prachtige natuurgebieden. Stedelijke gebieden hebben we in principe wat minder, al hebben we met de Randstad wel direct een hele grote en indrukwekkende in huis. Dit gebied omvat de vier grootste steden van ons land: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het ligt dus duidelijk in het westen van Nederland. In deze stedelijke regio worden natuurlijk ontzettend veel uitjes aangeboden. Dit is voor toeristen leuk, maar ook zeker voor Nederlanders. Hieronder vind je een paar voorbeelden van zulke uitjes die je in de Randstad kunt doen. 

De leukste uitjes in de Randstad

Museum EnergeticA in Amsterdam

Nadat je een auto huren Amsterdam hebt gedaan bij EasyTerra kun je de Nederlandse hoofdstad intrekken. Je zou dan onder meer naar Museum EnergeticA kunnen gaan, wat aan de Hoogte Kadijk 400 ligt. Hierin kun je ervaren hoe vroeger energie in Nederland werd opgewekt, gedistribueerd en toegepast op huishoudelijk en industrieel vlak. Medewerkers van het museum geven zowel rondleidingen als demonstraties met de indrukwekkende machines. Zodoende zul je dus leren over dit onderwerp. Bovendien kun je in Museum EnergeticA je verbazen over de oude televisies, fornuizen, wasmachines en meer. De oudere generatie zal “Oh, ja!” zeggen, terwijl jongeren altijd verbaasd reageren.

Museum EnergeticA in Amsterdam

Sloepengame in Haarlem

Als je op zoek bent naar een bedrijfsuitje of een uitje voor de hele familie dan is de Sloepengame in Haarlem zeker geschikt. Dit zijn in principe puzzeltochten op boten door de grachten van Haarlem, al is het ook mogelijk in Amsterdam en Utrecht. Je verzamelt op de kade bij de sloepen, waar je eerst uitleg zult krijgen over de schepen. Ook zullen de regels verteld worden, waarna je de sloep kunt starten en kunt beginnen met het puzzelen. Zo zul je meerdere vragen en opdrachten moeten voltooien tijdens het varen op de Nederlandse grachten.

Sloepengame in Haarlem

De Ballebak in Rotterdam

Wie was nou als kind geen fan van ballenbakken? In Rotterdam kun je met je kinderen van 0 tot en met 12 jaar terecht bij De Ballebak, wat gevestigd is aan de Charloisse Lagedijk 940. Het biedt onbeperkt speelplezier voor je kids. Dit komt onder meer doordat het een van de grootste speelhallen van Nederland is. De Ballebak heeft namelijk maar liefst vier etages, dus je kind kan genoeg spelen hier. Na het spelen kun je om de hoek een etentje doen bij de McDonald’s. Een auto huren Rotterdam is hierbij zeker een goed idee.

De Ballebak in Rotterdam

Indoor paintball in Moordrecht

Paintball is in de herfst en winter natuurlijk niet echt een succes vanwege het weer. Toch is dit in Moordrecht aan de Zuidelijke Dwarsweg 7 wel mogelijk, want hier kun je namelijk indoor paintballen. Met een paintballgeweer gekleed in een stevige overall en een veiligheidsmasker zul je de arena betreden. Na het startschot zullen de verfkogels je direct om de oren vliegen, al schiet jij natuurlijk ook al je vrienden af. Overigens valt indoor paintball niet alleen te doen in Moordrecht, ook in Assen en Antwerpen heeft The Events Bakery een locatie. Outdoor paintball is uiteraard tevens mogelijk, maar dit is meer geschikt voor de zomer.

Indoor paintball in Moordrecht