De leukste uitjes in Amsterdam als het regent

Als het tijdens je reis naar Amsterdam begint te regenen, kan dat een beetje vervelend zijn. Maar laat slecht weer je plannen niet verpesten, eventueel kun je zelfs een regenjas aandoen om toch in de stad te blijven. Maak daarnaast het beste van wat de Nederlandse hoofdstad te bieden heeft, weg van de modderige stadsstraten. We hebben de beste dingen om te doen in Amsterdam als het regent op een rijtje gezet, zodat jullie zijn uitgerust om een ​​plotselinge verandering van plannen door te voeren als de bui ineens begint.

Doe een escape room

Escape rooms zijn op dit moment super trendy in Amsterdam, dus als je zin hebt in een uitdaging, ga dan naar een van de beste escape rooms in de stad. Escape rooms zijn niet alleen erg leuk, maar ze zijn ook de perfecte manier om de regen te vermijden omdat je een paar uur (of meer) in de kamer doorbrengt. Probeer wat codes te kraken en binnen de tijdslimiet uit het spel te ontsnappen en test je teamwerk met je vrienden. De hoogst gewaardeerde escape rooms in de stad zijn Escape World, Questomatica, Escape From Amsterdam en Game Over Amsterdam. 

Geniet in een restaurant

Ontsnap aan het natte weer en zoek een toevluchtsoord in een van de gezellige Nederlandse restaurants van Amsterdam. Het serveren van traditionele gerechten, er gaat niets boven een authentieke ervaring van de lokale keuken van Amsterdam in een van de best betaalbare restaurants. Van traditionele runderstoofschotels, kipschnitzel, sharing cheese platters, verse bitterballen en stevige Hollandse steak, warm jezelf op met een warme maaltijd en breng uren door met kletsen met vrienden terwijl je je tegoed doet aan lekker eten. Eventueel kun je zelfs buiten zitten, al wil je dan wel een regenjas dames dragen. 

Drink bier bij de Heineken Experience

Als je van bier houdt en het in echte Nederlandse stijl wilt proberen, dan moet je een bezoek brengen aan de Heineken Experience, een van de populairste attracties in de stad. Deze oude bierfabriek in de Amsterdamse wijk De Pijp geeft je toegang tot de voormalige brouwerij waar je een zelfgeleide interactieve rondleiding krijgt, met aan het eind een proeflokaal waar je twee gratis drankjes kunt proeven. Bekijk de gigantische koperen tanks waar bier wordt gemaakt en tap zelfs je eigen bier. Je kunt kaartjes kopen voor het Heineken Museum, wat zeker een aanrader is.  

Verken de vele musea

Het museumdistrict van Amsterdam ligt in het hart van de stad en herbergt enkele van de beroemdste musea ter wereld. Het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het MoCo Museum en het Stedelijk Museum zijn de meest populaire musea op het Museumplein die cultuurliefhebbers zullen waarderen. Als je van hedendaagse kunst houdt, dan zijn het MoCo Museum en het Stedelijk museum iets voor jou. Ook het NEMO Science Museum in de Oosterdokseilandbuurt is fascinerend. Je zult urenlang genieten van de musea van de stad, wat al helemaal het geval is als je een bezoekje brengt aan het Anne Frank Huis.