De leukste marathons voor wandelaars

Hoewel de meeste marathons in de eerste plaats zijn ontworpen voor hardlopers, verwelkomen veel wandelaars. Virtuele marathons bieden meer opties voor zowel wandelaars als hardlopers, omdat je je eigen parcours kunt kiezen en je meestal een behoorlijke tijd hebt om het evenement te voltooien. Marathons voor alleen-lopers komen minder vaak voor, maar worden steeds populairder onder hardlopers, informele enthousiastelingen en liefdadigheidsorganisaties. Steunkousen kopen, ze aandoen en vervolgens een van de onderstaande marathons wandelen raden we zeker aan! 

 

Honolulu Marathon

De Honolulu Marathon verwelkomt elk jaar in december meer dan 30.000 deelnemers op een van de mooiste (zij het hete en vochtige) routes in de VS. De race begint op de Ala Moana Boulevard in het centrum van Honolulu en slingert zich een weg langs de adembenemende Hawaiiaanse Kapiolani-park. De starttijd is 05:00 uur, de finishdiensten zijn officieel geopend tot 14:00 uur. De organisatoren staan ​​echter iedereen toe te finishen en zijn tot 16:00 uur aanwezig.

 

Portland Marathon

De Portland Marathon in Oregon verwelkomt elk najaar 3.000 wandelaars en 5.000 hardlopers. Het is een geweldig evenement voor beginners, omdat iedereen enthousiast wordt toegejuicht, hoe lang het ook duurt om de finish te halen. Het staat echter onder nieuw management, heeft nieuwe door de stad opgelegde vereisten en heeft een nieuwe route vanaf 2019. De tijdslimiet voor de volledige marathon is 6 uur en 33 minuten, terwijl er voorheen een open tijdslimiet was. Je moet dus wel snel doorlopen, compressiekousen dragen raden we daarom aan. 

Playtex MoonWalk

De Playtex MoonWalk is een reeks evenementen die 's nachts worden gehouden om geld in te zamelen voor liefdadigheidsinstellingen voor borstkanker. Deelnemers kunnen kiezen tussen een marathon of een halve marathon en dragen vaak versierde beha's om hun steun voor het goede doel te tonen. De MoonWalk is een wandelevenement waarbij hardlopen niet is toegestaan. De instapkosten zijn min of meer hetzelfde als bij een typische marathon, waarbij extra fondsenwerving wordt aangemoedigd maar niet vereist is.

 

Walt Disney World Marathon

Dit jaarlijkse liefdadigheidsevenement, dat in januari wordt gehouden, verwelkomt wandelaars en hardlopers over de hele wereld om deel te nemen aan een unieke race door het Magic Kingdom. Het maakt niet uit hoe oud je bent of waar je vandaan komt, je kunt niet anders dan verstrikt raken in de kinderlijke vrolijkheid. Ondanks de relaxte aantrekkingskracht wordt de eindtijd van zeven uur strikt gehandhaafd. Maar maak je geen zorgen als je te kort komt: er zal een shuttle zijn om je op te halen op een veilige locatie langs de baan. De organisatoren van evenementen vullen hun quotum van 13.000 deelnemers doorgaans maanden van tevoren, dus zorg ervoor dat je je vroeg registreert als je mee wilt doen.

 

Boston Marathon Jimmy Fund Walk

De jaarlijkse Boston Marathon Jimmy Fund Walk wordt in oktober gehouden ten voordele van het Dana-Farber Cancer Institute. Voor dit evenement is hardlopen niet toegestaan ​​omdat de straten van de stad niet zijn afgesloten. Deelnemers moeten in plaats daarvan hun weg vinden over trottoirs onder begeleiding van organisatoren van evenementen en stadspolitie. Het evenement trekt meer dan 8.000 wandelaars die alles kunnen kiezen, van een wandeling van vijf kilometer tot de volledige route van de Boston Marathon.