De grootste kerstmarkten: waar ga jij heen?

Kerstmis nadert. Er zijn veel leuke activiteiten die je kunt doen om dit vreugdevolle seizoen te verwelkomen. Misschien wil je je huis decoreren door de muur te schilderen en lichtslingers te installeren. Het kan dus zijn dat je voor zo'n decoratie project een rolsteiger nodig hebt. Je kunt dit jaar ook verschillende kerstmarkten bezoeken. Dit is een geweldige activiteit om te doen met vrienden en familie. Bepaalde steden houden grote kerstmarkten met verschillende thema's. Bezoek bijvoorbeeld de Maastrichtse Kerstmarkt, Kerstmarkt Valkenburg en de Royal Christmas Fair in Den Haag.

De grootste kerstmarkten: waar ga jij heen?

Kerstmarkt Maastricht

Je bent al helemaal in de sfeer nadat je je huis hebt versierd met kerstverlichting. De ladders op en af ​​klimmen is vermoeiend. Je kunt daarom even lekker ontspannen op de kerstmarkt. De bekendste kerstmarkt van Nederland wordt gehouden in Maastricht. Het is een prachtige middeleeuwse stad met veel charmante huizen en gebouwen. Dit jaar wordt de Maastrichtse kerstmarkt gehouden van 26 november tot en met 31 december 2022. Je kunt hier verschillende drankjes en hapjes eten die staan in het thema van kerst. Zo hebben ze bijvoorbeeld jagermeister in buisjes, wat altijd veel wordt gedronken tijdens de koude wintermaanden. Als je je bezoek extra leuk wilt maken, ga dan eens naar de ijsbaan en schaatsbaan. Dit zullen je kinderen zeker leuk vinden, maar ook voor volwassen is het een aanrader. Er is in ieder geval genoeg te doen!

Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt Valkenburg

De kerstmarkt in Valkenburg is een van de drukst bezochte markten van heel Europa. Dit jaar wordt het gehouden van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Dit festival trekt jaarlijks bijna 2 miljoen mensen. De markt heeft meer dan 200 kraampjes met heerlijk eten en drinken. Probeer bijvoorbeeld stamppot, pannenkoeken en wafels. Hier zijn ook tal van kerstversieringen te koop en verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Je kunt de kerstman ontmoeten en gratis met hem op de foto gaan. Misschien wil je ook deelnemen aan de schaatsshow of naar het vuurwerk kijken. Je zult het daar geweldig naar je zin hebben. Het mooiste aan de kerstmarkt in Valkenburg, is dat ze ook een kerstgrot hebben. Hier is vanalles te doen, en vanalles te kopen. We verklappen niet te veel, dus ga het zelf maar eens bekijken!

Kerstmarkt Valkenburg

Royal Christmas Fair in Den Haag

De Royal Christmas Fair vindt elk jaar plaats in het historische centrum van Den Haag.. Het loopt sinds 1810 en wordt sindsdien elk jaar gehouden, met uitzondering van drie jaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar wordt de Royal Christmas Fair in Den Haag gehouden van 8 t/m 24 december 2022. Er zijn zo'n 100 kramen waar je van alles kunt kopen van kaas tot sieraden. Je vindt er ook veel kraampjes met winterse mode en decoratie. Het evenement heeft ook veel entertainment, waaronder muziekoptredens van lokale muzikanten. Deze markt is een perfecte plek om originele kerstcadeaus te vinden. Je vindt er winterjassen, houtsnijwerk, kaarsen en andere geschenken. Deze 3 kerstmarkten zou je zeker moeten bezoeken als je helemaal in de kerstsfeer wilt komen!

Royal Christmas Fair in Den Haag