De ‘essentials’ voor een dagje uit

De huidige omstandigheden maken spontane uitjes al een hele tijd moeilijk. Wanneer je  tegenwoordig in de ochtend pas beslist om diezelfde dag naar een dierentuin of pretpark te gaan, kom je van een koude kermis thuis. Overal maken ze namelijk gebruik van een reserveringsysteem en wie zeker wil zijn van een kaartje, doet goed aan om minimaal 7 dagen van te voren te reserveren. Je kunt natuurlijk een gokje wagen maar een goede bereiding voor een dagje uit is altijd fijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Naast het maken van reserveringen, zullen in dit artikel nog andere tips voor een uitje worden gedeeld.

Een stevige tas

Voor een goed voorbereid dagje buiten de deur, worden er natuurlijk veel spullen meegenomen. Belangrijk is dus om een stevige maar comfortabele tas bij je te hebben. Rugzakken zijn vaak het fijnst omdat ze de belasting over je rug gelijkmatig verdelen. Idealiter houd je je meegenomen eten en drinken ook nog koel, dus kijk ook eens naar koeltassen in de vorm van een rugzak. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle vormen en maten. Toch iets te veel spullen mee voor een gezonde belasting van je rug? Denk dan eens aan een boodschappentrolley! Deze rijdbare tassen kunnen goed worden gevuld en trek je gemakkelijk achter je aan, zonder dat je rug het zwaar te verduren krijgt.

Het perfecte kledingsetje!

Het ligt er natuurlijk aan in welk land je een uitje maakt, maar zorg voor kleding die bij de temperatuur en eventuele neerslagkans past. Het beste is om kleding in laagjes aan te trekken. Op deze manier kun je kledingstukken uit en aan kan trekken bij wijzigende weersomstandigheden. Een tip voor wisselvallig weer is een bodywarmer. Dit mouwloze kledingstuk houdt je bovenlichaam (een van de gevoeligste gedeeltes om koud te worden) warm en zolang je ervoor zorgt dat je het bovenste gedeelte goed warm houdt, zal de rest van je lichaam niet zo snel koud worden. Bij een bodywarmer krijg je het nooit veel te warm en als dit wel het geval is, heb je hem zo uit. Er zijn talloze bodywarmers voor dames, heren én kinderen. En niet te vergeten, bij een dagje weg binnen Nederland is het meenemen van een (regen)poncho geen overbodige luxe.

Herinneringen

Tijdens het uitje wil je natuurlijk leuke herinneringen maken en opslaan. Bijna iedereen heeft wel een telefoon met camera voor het maken van foto’s. Maar denk er ook aan om de accu van je telefoon of fotocamera van te voren voldoende op te laden. Een dag vol foto’s maken, vergt meestal veel van je accu dus wellicht is het handig om een portable oplader mee te nemen. Zo kun je ook tussentijds je telefoon of camera opladen. Wil je eens helemaal ‘back in the day’ gaan? Koop dan een polaroid- of wegwerpcamera. Vanuit deze handige apparaatjes ontvang je óf direct de foto óf na het ontwikkelen ervan. Op deze wijze heb je ook meteen een tastbare herinnering aan je dagje uit.