De beste buitensporten om te doen in Amsterdam

Actief worden is oneindig veel leuker als je het in de frisse lucht kunt doen. Gelukkig biedt Amsterdam volop mogelijkheden om te sporten in de buitenlucht: van parkour bij de Sloterplas tot ultieme frisbee in een van de prachtige parken van de stad tot stand-up paddleboarden en schaatsen op de grachten, sportieve Amsterdammers hebben keuze te over. Pak dus snel je sporttas in en ga een van de volgende sporten in de buitenlucht doen in onze hoofdstad!  

Freerunnen

Als je vroeger een beetje een wild kind was, rondrennen en in bomen klimmen, dan is freerunnen misschien iets voor jou. De sport kan overal in de stad worden beoefend, omdat het gaat om het vinden van de meest creatieve manier om door de stad te rennen, klimmen en springen. Een populaire plek in Amsterdam is onder de Utrechtsebrug. Dat gezegd hebbende, het is altijd goed om een ​​veilige ruimte te hebben om te oefenen, en Amsterdam heeft precies wat je zoekt: de grootste parkourbaan van Nederland, gelegen aan de oevers van de Sloterplas. Naast tralies, blokken, muren en een schokabsorberend oppervlak, bevat de baan zelfs een oude set van de I Amsterdam-letters - upcycling op zijn best! 

Stand-up paddleboarden

Stand-up paddleboarding heeft de wereld stormenderhand veroverd. Het is geweldig voor balans, kernkracht en plezier maken - en als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je zelfs yoga op het board proberen. In Amsterdam kun je peddelen en sightseeing vanuit een nieuw perspectief combineren, terwijl je jezelf voortstuwt door de beroemde waterwegen van de stad. Canal SUP biedt boardverhuur voor 1 tot 8 uur met een handige locatie in Oud-West, wat betekent dat je slechts een paar peddelslagen verwijderd bent van het stadscentrum. Of, als je dichter bij de maritieme roots van de sport wilt komen, ga dan naar M&M SUP. Pas op dat je niet met je Valentino tas in het water valt! 

Yoga

Yoga komt helemaal tot zijn recht als je het onder de open hemel beoefent terwijl je de vogels hoort zingen, het vers gemaaid gras ruikt en de zonnestralen je gezicht voelen verwarmen. Veel studio's houden yogasessies in de buitenlucht, waaronder intieme sessies en grote groepslessen in enkele van de mooiste parken en daken van de stad. Op Buiten-Yoga.nl vind je een compleet overzicht van outdoor yogalessen in Amsterdam. Als alternatief organiseert Pllek, de favoriete strandbar van Amsterdam, yogasessies op zondagochtend direct op het zand.  

Schaatsen

Als de temperatuur daalt, houden Amsterdammers de weersvoorspelling in de gaten in de hoop dat de ijzige grachten dik genoeg zullen vriezen om op te schaatsen. Het is zo'n gerespecteerde wintertraditie in Nederland dat het heel gewoon is dat bedrijven en scholen iedereen ijsvrij geven. Trek je schaatsen aan en ervaar de stad vanuit een magisch nieuw perspectief. Enkele van de meest populaire ijzige plekken  zijn de historische waterwegen rond de Jordaan of op de Bosbaan-roeibaan. Mensen vallen door het ijs als ze niet oppassen, dus pas op voor donkere vlekken of dunne plekken. IJsbaan Jaap Eden en Ice *Amsterdam aan het Museumplein zijn ook prima plekken om je pirouettes te oefenen.