De 5 leukste uitjes op Gran Canaria

Heb je een vakantie naar Gran Canaria op de planning staan? Goed vooruitzicht! Dit prachtige Canarische eiland is namelijk een levendige en diverse bestemming die geschikt is voor alle soorten reizigers.

Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, ruige landschappen en levendige sfeer en biedt een scala aan leuke uitjes. Vraag jij je af wat er te doen is op Gran Canaria?’ In dit artikel introduceren we je in een aantal van de leukste uitjes om te ondernemen op het eiland.

Maak een jeepsafari

Voor wie op zoek is naar een meer avontuurlijke ervaring buiten de gebaande paden, is een jeepsafari het perfecte uitstapje. Stap aan boord van een 4x4-wagen en begin aan een spannende tocht door het ruige terrein van Gran Canaria.

Tijdens een jeepsafari doorkruis je de verschillende landschappen van het eiland: van dorre woestijnachtige gebieden tot weelderige valleien en dramatische bergen.

Onderweg stop je bij pittoreske uitkijkpunten, afgelegen dorpjes en verborgen juweeltjes, waar je je kunt onderdompelen in de rijke cultuur van het eiland en kunt genieten van adembenemende vergezichten.

Ontdek de avonturenparken

Gran Canaria is de thuisbasis van verschillende avonturenparken die een spannend dagje uit bieden voor sensatiezoekers, families en natuurliefhebbers. Van avonturen in de boomtoppen tot tokkelbanen en klimmuren: deze parken bieden een unieke kans om jezelf én je gezin uit te dagen, terwijl je ondergedompeld wordt in de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Onder andere de avonturenparken Angry Birds Activity Park en Cocodrilo Park bieden een mix van adrenalineverhogende activiteiten en mogelijkheden voor interactie met wilde dieren. Hierdoor zijn het populaire familie uitjes.

Aqualand Maspalomas

Het waterpark van Gran Canaria, Aqualand, is gegarandeerd het meest populaire waterpark van het eland. Gelegen in het populaire toeristische centrum van Maspalomas, is dit een eersteklas park dat een dag vol eindeloos plezier en spanning belooft.

Dit waterwonderland heeft een breed aanbod aan attracties die geschikt zijn voor alle leeftijden. Van opwindende waterglijbanen en golfslagbaden tot luie rivieren en kinderspeelplaatsen: Aqualand heeft voor elk wat wils. Mis het dus zeker niet tijdens je verblijf!

Dolfijnen en walvissen spotten

De kustwateren van Gran Canaria herbergen een enorme variëteit aan zeeleven, waaronder dolfijnen en walvissen. Ga voor een onvergetelijke ervaring mee op een dolfijnen- en walvistour om deze majestueuze wezens in hun natuurlijke omgeving te zien.

Vaar langs de sprankelende Atlantische Oceaan terwijl groepen dolfijnen speels langs je boot zwemmen en hun acrobatische vaardigheden tonen. En vergaap je aan de aanblik van enorme walvissen die de oppervlakte betreden.

Deze geweldige tochten worden begeleid door ervaren zeebiologen en bieden een leerzame en onvergetelijke ervaring voor heel het gezin.

Avontuur op een kameel

Ga voor een uniek en gedenkwaardig uitje naar de duinen van Maspalomas, waar je de omgeving kunt verkennen vanaf de rug van een kameel. Klim op deze vriendelijke reuzen en ga terug in de tijd terwijl je door de prachtige zandduinen rijdt, die doen denken aan een woestijnlandschap.

Terwijl je het zanderige terrein doorkruist, kun je volop genieten van het panoramische uitzicht op de oceaan en de uitgestrektheid van het gouden zand. Deze gezinsvriendelijke activiteit biedt je de kans om de natuurlijke schoonheid van het eiland op zijn best te ervaren.

 

Genoeg leuke uitjes dus om te ondernemen tijdens je verblijf op Gran Canaria. Geniet van het gevarieerde aanbod op het eiland en maak onvergetelijke herinneringen op dit betoverende Spaanse paradijs!

Avontuur op een kameel