Dagje weg met de hond? Hier moet je rekening mee houden.

Ga jij een dagje uit en wil je graag dat je hond meegaat? Dan is dit natuurlijk ontzettend leuk. Even los gezien van het feit of je hond wel of niet mee mag, zijn er altijd een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Stel dat je naar het pretpark gaat met het hele gezin, dan heb je er natuurlijk vrij weinig aan dat je je Pomsky meeneemt, Je kunt er dan beter voor kiezen om deze lekker thuis te laten. Niet alleen doe je hier jezelf een plezier mee, maar ook je trouw viervoeter heeft er niets aan om rond te lopen in een park vol met mensen en waar ze verder niets aan hebben. Besluit je je hond mee te nemen naar bijvoorbeeld de stad of een andere leuk uitstapje, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Eten en drinken

Wanneer we zelf een dagje weggaan, dan is de kans vrij groot dat de tas vol zit met allerlei lekkers te eten en ook te drinken. Voor een hond geldt dat natuurlijk ook. Zorg er daarom dus ook voor dat je een flesje water voor je hond bij je hebt, zodat je hond wanneer deze dorst heeft, vers water kan drinken en je niet eerst op zoek hoeft naar een plek waar je water kunt krijgen. Naast water kost een stevige wandeling door de stad natuurlijk ook de nodige energie. Neem daarom naast voldoende water, ook iets lekkers voor je hond mee. Omdat jullie een dagje uit zijn, hoeven dit geen brokken te zijn, maar een flinke hand vol met koekjes is wel zo verstandig. Ook je hond verdiend op deze dag natuurlijk iets extra’s.

Houd rekening met het weer

Je hond meenemen is ontzettend leuk en ook gezellig. Helemaal wanneer je Weimaraner hebt en deze anders de hele dag alleen thuiszit. Toch kan het zijn dat het omwille van het weer beter is om je hond thuis te laten. Aangezien een hond niet kan zweten, zit je er niet op te wachten om je hond met een graad of 25 mee te nemen om een flink eind te gaan wandelen. Ook wanneer het regent is het geen pretje om je hond vervolgens weer mee naar huis te moeten nemen. Vooral niet wanneer je een langharige hond hebt en je nog een uur of zelfs langer in de auto moet zitten. Bekijk dus van tevoren de weersvoorspelling en besluit op basis daarvan wat je gaat doen en of je hond wel of niet meekan.

Bekijk vooraf of honden zijn toegestaan

Het idee om je hond mee te nemen is ontzettend leuk. Nu is het wel zo dat het lang niet overal is toegestaan om je hond mee naartoe te mogen nemen. Uiteraard zijn er uitzonderen, waarbij het gaat om een hulphond bijvoorbeeld. Maar een hond die wordt gehouden als huisdier, mag in de meeste gevallen natuurlijk niet mee naar een museum of andere indoor activiteit. Ook pretparken en dierentuinen vinden het in veel van de gevallen niet goed dat je een hond mee naar binnen neemt. Onderzoek dit daarom dus ook vooraf goed, zodat je niet voor een verrassing komt te staan wanneer je vlak voor de ingang van een park staat bijvoorbeeld.

Bekijk vooraf of honden zijn toegestaan