Dagje uit? Let dan hierop

Of het nu vakantie is, weekend of gewoon een dagje. Een dagje erop uit met het gezin, dat is natuurlijk altijd ontzettend leuk! Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als het zover is. Je zit er immers niet op te wachten dat je dagje uit met het gezin om wat voor reden dan ook in het water valt omdat er bepaalde zaken niet of niet goed geregeld zijn. Om ervoor te zorgen dat niets jullie dagje weg meer in de weg zit, hebben we een aantal belangrijke tips voor je. 

Zorg tijdig voor de tickets

Gaan jullie een dagje naar de dierentuin, een pretpark of een andere leuke plek waar je kaartjes voor nodig hebt? Zorg er dan voor dat je deze ver van te voren besteld. Het kan immers zo zijn, dat wanneer je op de locatie aankomt, blijkt dat er geen tickets meer verkrijgbaar zijn. Daarnaast bespaart het je vaak ook nog enkele euro’s aangezien veel parken het prettig vinden op voorhand te weten hoeveel bezoekers of er komen. Ook zijn er vaak online verschillende acties te vinden, waardoor je de tickets tegen een gereduceerd tarief kunt bestellen. Dus neem het zeker voor het onzekere en bestel je tickets van te voren. 

Pak je tas de avond van tevoren in

Een dagje naar het pretpark op de dierentuin, dan kan natuurlijk niet zonder een tas vol met eten en drinken. Om ervoor te zorgen dat jij je tas niet vergeet, is het goed om deze alvast de avond van te voren in te pakken. Zodat je zeker weet dat je alles hebt. Tevens is het ook handig om je tas in het zicht te zetten, zodat wanneer je vertrekt je tas eerst in je gezichtsveld hebt, zodat je zeker weet dat je hem niet in de hoek van de woonkamer op je gietvloer laat staan. 

Controleer je auto

Je zult niet de eerste zijn die onderweg aan de kant van de weg met pech komt te staan. Vooral wanneer je een flinke afstand moet overbruggen, is het raadzaam om even langs de garage te gaan en je auto op een aantal belangrijke punten te laten nakijken. Uiteraard kun je dit ook even zelf doen als je dat makkelijker vindt en er tijd voor hebt. Met name de bandenspanning, koelvloeistof en ook het oliepeil zijn van belang om even te checken. Dit zijn vaak een aantal eenvoudig punten waardoor je een hoop ellende kunt voorkomen. Je kunt je immers voorstellen, dat wanneer je met je kinderen naar het pretpark gaat en op enkele tientallen kilometers voor de ‘eindstreep’ houdt je auto er ineens mee op, dit ook voor je kinderen natuurlijk niet heel erg prettig is. 

Maak een checklist

Of je nu je huis wilt schoonmaken, op vakantie gaat op een dagje weggaat. Het maken van een checklist is een absolute aanrader. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je niets vergeet en kun je met een gerust hart vertrekken. Ga je wat langer weg, dan kun je deze lijst natuurlijk ook goed gebruiken voor het nog even afronden van de laatste huishoudelijke taakjes zoals het dweilen van je gietvloer of het lappen van de ramen.