Cultuur snuiven

Omdat we voorlopig nog niet op vakantie kunnen naar het buitenland, is het de ideale gelegenheid om cultuur te gaan snuiven in eigen land. De kleine dingen in het leven die zorgen namelijk voor de mooiste herinneringen: een oude kerk bezoeken om een kaarsje te branden of het echte eten van de stad proeven! Dat zijn momenten die je niet snel zal vergeten. En geloof het of niet, maar in ons mooie Nederland is genoeg cultuur te snuiven!

Ontdek pareltjes in onze steden en dorpen

Ga er eens lekker op uit in een andere stad. Ons land heeft genoeg mooie steden en dorpen om te bezichtigen. Stap in de trein en bezoek onze prachtige hoofdstad. Stap uit bij het Centraal Station, het hart van Amsterdam, en ontdek de prachtige architectuur die de stad te bieden heeft. Heb jij wel eens door het smalste straatje gelopen? De Trompetterstreeg op de Wallen is 100 centimeter breed en hier kan je elkaar amper passeren maar toch is het (normaal gesproken) één van de drukste straatjes in Amsterdam.

Eind deze week zullen wij nog een blog plaatsen voor de leukste highlights! Die moet je dan zeker lezen om geïnspireerd te raken.

Ontdek pareltjes in onze steden en dorpen

Fiets langs de bloemenvelden

Een heerlijke dagje erop uit met de fiets langs de prachtige bloemenvelden die ons land te bieden heeft is nooit een slecht idee! Nederland staat natuurlijk bekend om haar prachtige tulpen. Er zijn ook vele tulpenvelden die je kan bewonderen, maar hoe maak je nou een keuze hieruit. Je kan kiezen voor een georganiseerde fietstour, maar je kan natuurlijk ook zelf de touwtjes in handen nemen en jouw eigen route uitstippelen. In het noorden van Flevoland zijn de meeste tulpenboerderijen te vinden. Er is hier ruim 2000 hectare aan bollenvelden, genoeg moois om te bewonderen! In Zeeland liggen de bloemenvelden wat dichter bij elkaar waardoor je ook een mooie wandeling kan maken. Je vindt ze voornamelijk in Zeeuw-Vlaanderen. Je kan natuurlijk ook de echte toerist uithangen en een bezoekje brengen aan het Keukenhof in Lisse!

Maak een kerkentour

Kerken en kathedralen zijn vaak wel de hoogtepunten van een stad. Het is daarom ook niet gek dat veel mensen een kerk bezichtigen als ze een stad bezoeken. Momenteel is het bij veel kerken of kathedralen niet mogelijk om naar binnen te gaan maar gelukkig is de buitenkant van deze gebouwen al imposant genoeg. Zoek de kerken en kathedralen in de gewenste stad op, vergeet niet de kleine verstopte pareltjes, en stippel jullie eigen route uit voor een geweldige culturele middag!

Zon, zee, strand en een lekker visje

Nederland is een land dat veel te bieden heeft. Zo hebben wij ook prachtige stranden waar je heerlijk een middag kan uitwaaien. Nu de temperaturen weer wat toenemen en de lente in aantocht is, betekent dat een stranddag! Scheveningen is een prima uitvalbasis voor een dagje strand. Een kleinschaliger strand is Bergen aan Zee, neem een vlieger mee en ga voor een top middag. Ben je opzoek naar een rustiger strand en mooie duinen dan is het duingebied van Kijkduin wat voor jou. En vergeet natuurlijk niet onze mooie standen op de Waddeneilanden! Eén van de meest bekende stranden blijft toch wel Zandvoort. Bij een gezellige stranddag mag een lekker vers visje natuurlijk niet ontbreken! Als perfecte dag afsluiting kunnen jullie van de prachtige zonsondergang genieten, als dat niet romantisch is!

Zon, zee, strand en een lekker visje

Een dagje als echte toerist

Nu het eindelijk niet zo druk is met toeristen in Nederland, kunnen wij zelf de toerist gaan uithangen op de Zaanse Schans. Deze plek is normaal gesproken helemaal vol met toeristen dus nu is de unieke kans om dit rustig te bekijken. Wandel langs het bakkerijmuseum waar je van de heerlijke geuren van verse koekjes kan genieten. Neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt, het wordt bijna niet Nederlandser dan dat! Dit unieke dorp staat vol met houten huisjes, schuren, molens en werkplaatsen waar jullie heerlijk rond kunnen snuffelen. Het is een leerzaam en leuk uitje voor jong en oud!

Een dagje als echte toerist