Creatieve ideeën voor een vriendinnenuitje

Nu de zon schijnt en het iets warmer begint te worden, komen de lentekriebels stilaan naar boven en maken we met z’n allen wandelingetjes of uitjes naar het bos. Zeker nu kijken we meer en meer uit naar leuke uitjes met familie of vrienden. Geen zin in een wandeling of een stedentrip? Probeer dan eens onze volgende tips om een vriendinnenuitje net dat tikkeltje specialer te maken!

Creatieve ideeën voor een vriendinnenuitje

Wat dacht je van een juwelenworkshop?

We houden allemaal van onze juwelen. Voor velen is het iets heel persoonlijk en verbindend. Juwelen kunnen ook heel speels en vrolijk zijn! Heb je dus wel zin om je armen uit je mouwen te steken en je creatieve ziel de vrije loop te laten? Dan is een juwelenworkshop wel echt iets voor jullie! Je hebt hier veel keuze: ga je voor een zilver en goudsmid? Dan heb je misschien wel al enige expertise nodig. Een ander leuk uitje is een juwelenworkshop met parels of edelstenen. Zelfgemaakte, kleurige en vrolijke armbandjes en enkelbandjes zijn niet alleen tof om te maken, maar ook helemaal in! Een bruine huid, zon op je snoet en een fleurig bandje, hoe zalig. Hier hoef je niet veel voor te kunnen en kan je zeker iets mooi maken. Toch meer uitdaging? Voeg ook zilver en goud toe, of probeer figuurtjes van je parelketting te maken zoals bloemen en zonnetjes. Wat je er ook van maakt, een creatief uitje met vriendinnen zal jullie enorm deugd doen!

Wat dacht je van een juwelenworkshop?

Of iets creatiever?

Voor de creatieveling onder ons, is het ook een heel avontuur om een pottenbakkenuitje te organiseren. De laatste jaren zijn keramiek en pottenbakken weer helemaal terug van weggeweest. Het is heel therapeutisch en brengt je terug dichter bij ambacht. Iets zelf maken met je handen, geeft je een rustig en grounding gevoel. Ook hier hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Een schaaltje of een kleine vaas zijn goed voor beginnelingen. Zo kan je zelfs een schaaltje maken als juwelendoos voor je zelfgemaakte juwelen!

Of iets creatiever?

Laat je verbeelding los

Ten slotte vinden we een schildercursus de perfecte optie voor een vriendinnenuitje: laat je verbeelding los, zet je gezellig in het zonnetje en babbel terwijl je een mooi waterschildering maakt. Waterverf is heel laagdrempelig en iedereen maakt er wel iets mooi van, zeker door de mooie pastelkleuren. Een andere makkelijke optie zijn abstracte of gezicht tekeningen. Ook perfect als verjaardagsuitstap waarbij jullie allemaal de jarige een persoonlijk cadeau kunnen schenken.

Laat je verbeelding los