5 tips voor coronaproof uitjes met kinderen

Zoek je een coronaproof uitje met kinderen? Gastblogger Lieke van Reisjager zette 5 tips voor je op een rij!

5 tips voor coronaproof uitjes met kinderen

Ga op ontdekkingstocht op een Kabouterpad

Op veel plekken in Nederland zijn kabouterpaden te vinden. Een kabouterpad is leuk voor kleine én grote kinderen. Je loopt een korte route van meestal 1,5km tot 2,5km, waarbij je kinderen onderweg speuren naar de verstopte kabouters en leuke opdrachten doen. Check bijvoorbeeld eens het kabouterpad van Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. 

Ga op ontdekkingstocht op een Kabouterpad

2. Een lekker sportief coronaproof uitje met kinderen: Kanovaren

Zijn je kinderen al wat ouder en echte waterratten? Kanovaren is een erg leuk coronaproof uitje met kinderen! Op heel veel plekken in Nederland kun je kano’s huren. Check bijvoorbeeld Wetlands Safari vlakbij Amsterdam of een kanoroute in Valkenswaard.

2.	Een lekker sportief coronaproof uitje met kinderen: Kanovaren

3. Zoek de verborgen schatten met Geocaching

Zijn jouw kinderen wel klaar met ‘gewoon’ een rondje wandelen? Wist je dat er op veel plekken ook speciale kleine schatten verstopt zijn? Geocaching is een avontuurlijk GPS-spel waarbij je op zoek gaat naar verstopte ‘caches’. Deze zijn door andere spelers verstopt en kunnen bijvoorbeeld naast een boom liggen, of verstopt zitten onder de leuning van een bankje. Er gaat een hele geheime wereld voor je open! Check deze website voor meer informatie over starten met gecoaching.

3.	Zoek de verborgen schatten met Geocaching

4. Ontdek de natuur op een bijzondere manier

Op veel plekken in Nederland worden leuke speurtochten georganiseerd. Een erg leuk coronaproof uitje met kinderen is de Nature Game, die je op verschillende plekken op de Veluwe kunt spelen. Met een app die is ontwikkeld samen met Staatsbosbeheer loop je bijzondere routes door de natuur, los je raadsels op en voer je opdrachten uit. 

4.	Ontdek de natuur op een bijzondere manier

5. Loop door de modder op een blotevoetenpad

Blotevoetenpaden zijn leuk bij mooi, maar ook bij minder mooi weer! Op je blote voeten loop je over verschillende ondergronden, zoals gras, zand en soms lekker door de modder. Vies worden hoort erbij!  Kleine kinderen die al een stuk zelf kunnen lopen kunnen prima op hun blote voetjes mee. Voor een kinderwagen is een blotevoetenpad meestal niet geschikt. Aanraders zijn het blotevoetenpad in Twello en het blotevoetenpad in Bovenkarspel

5.  Loop door de modder op een blotevoetenpad