Coronaproof uitjes in Overijssel

Zoek je een coronaproof uitje in Overijssel? Gastblogger Lieke van Reisjager heeft voor jou 5 leuke tips voor coronaproof uitjes in Overijssel op een rijtje gezet! Juist nu het voorjaar wordt zijn er veel leuke uitjes waar je coronaproof buiten van kunt genieten met elkaar. 

Coronaproof uitjes in Overijssel

1. Toek Toek rijden

De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in Overijssel. Wil je het gebied op een bijzondere manier ontdekken? Huur dan een toek toek! De toek toeks zijn geschikt voor 4 personen en de bestuurder moet wel een autorijbewijs hebben. Een mooie route in de omgeving van Holten, Haarle, Rijssen en Dijkerhoek krijg je er gratis bij.

1. Toek Toek rijden

2. Wandelen met een ezel

Iedereen wandelt in deze coronatijd heel wat af. Hoe leuk is het dan om eens een keer een bijzondere wandeling te maken, namelijk met een ezel! Je kunt bij De Grote Ezel in Olst namelijk coronaproof wandelen met je eigen ezel. Picknick mee en lekker wandelen. Kleine kinderen kunnen tijdens de wandeling op de ezel zitten.

2. Wandelen met een ezel

3. Fluisterbootje in Giethoorn

In de kop van Overijssel ligt Giethoorn in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Juist nu is het extra leuk om hiernaartoe te gaan, omdat het nu niet zo druk is met toeristen uit het buitenland. Ga voor een rondvaart op een fluisterbootje. De fluisterbootjes hebben een stille elektromotor, waarmee je de hele dag op pad kunt om het mooie Giethoorn vanaf het water te ontdekken.

3. Fluisterbootje in Giethoorn

4. Touren met een E-fatbike

Supertof: in het Overijsselse Losser kun je E-fatbikes huren. E-fatbikes zijn stoere fietsen met dikke banden en elektrische trapondersteuning. Op en top genieten van de Twentse natuur zonder moe te worden dus! De tocht duurt zo’n 2,5 uur en je kunt er ook wat lekkers bijboeken.

4. Touren met een E-fatbike

5. Huur een kano of waterfiets

Als laatste tip voor een coronaproof uitje in Overijssel: huur een kano of waterfiets. Dit kan op dit moment niet op alle plekken, maar vaak wel op openbare wateren. Zo kun je onder andere in Kampen een kano of waterfiets huren.

5. Huur een kano of waterfiets