5x leukste klimparken

Op zoek naar een sportief en coronaproof uitje? Ga dan lekker klimmen in een buiten klimpark. Deze parken mogen namelijk wel open zijn, hoe leuk is dat! Uitjes.nl heeft speciaal voor jou de top 5 van klimparken in Nederland op een rijtje gezet. Ideaal nu de meivakantie voor de deur staat, zodat je gezellig met de kinderen op pad kan.

1. Klimbos Paasloo

Tussen Zwolle en Heerenveen bevindt zich klimbos avontuurlijk Paasloo. Beleef een geweldig avontuur vlakbij Nationaal park de Weerribben bij klimpark Paasloo. Ga gezellig met je vrienden, familie of collega’s de hoogte in. Klimpark Paasloo heeft vier verschillende parcoursen, welke verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad. De verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraad maken het mogelijk dat dit park toegankelijk is voor zowel de beginnende als de ervarende klimmer. Ook wel belangrijk om te weten is dat je continu vast zit met een zekersysteem en met comfortabele gordels. Super veilig en comfortabel dus!

1. Klimbos Paasloo

2. Fun Forest Almere

Aan de rand van Almere is Fun Forest Almere te vinden, het enige klimpark van Flevoland. Maar dat is niet het enige, want zij hebben ook het langste ziplinepark van Nederland, namelijk wel 160 meter lang! Dit park heeft 7 verschillende routes waar je uit kan kiezen, zo bepaal je zelf hoe hoog je gaat. Deze routes gaan zowel door de bossen als over het water, super spannende en gave ervaring.

3. Klimpark Twiske

Het Twiske Oostzaan, in het hart van de driehoek Amsterdam, Zaanstad en Purmerend, biedt een overvloed aan natuur. Dit klimpark is geschikt voor iedereen, jong, oud, beginner of gevorderde, en alles daar tussenin. Houd jij niet zo van hoogtes en blijft jij liever met beide benen aan de grond? Dan kan je ook kiezen voor een potje boerengolf, een mooie tocht op de mountainbike door het Twiske of een potje handboogschieten.

4. Klimbos Veluwe

Nabij de Apenheul, vind je klimbos Veluwe. Het enige klimbos in Apeldoorn! Dit klimpark is uitgegroeid tot een prachtig klimparadijs met maar liefst 9 diverse routes. Een dagje naar dit klimpark is een leuk uitje voor zowel jong als oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Een sportieve, spannende maar leuke dag vol met spanning! Ook bij dit klimpark zit je continu gezekerd, dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet veilig kan klimmen. Daarnaast houden de instructeurs toezicht en grijpen in wanneer dit nodig is.

5. Klimbos Weert

In Weert is een ECO klimbos. Dit klimbos heeft vier klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen de bomen. De parcoursen verschillen in moeilijkheid en hoogte. Wanneer je alle vier de parcoursen aflegt ben je zo’n 2,5 uur bezig met klimmen en klauteren. Dit park staat gegarandeerd voor een dag vol plezier en gezelligheid. Leuk met vrienden, de kinderen of collega’s. Tijdens het klimmen ben je gezekerd aan een veiligheidskabel, dus je hoeft niet bang te zijn dat je los raakt of kan vallen. Naast klimmen wordt er op dinsdag en zaterdag een bootcamp les gegeven.