Bring back the love

In deze bizarre tijd, waarin we elkaar niet kunnen knuffelen of bezoeken kunnen we juist zo erg naar elkaar verlangen. Even een goede hug van je beste vriendin of voor je lieve oma. Raar dat wanneer zulke dingen niet kunnen je er juist zo erg naar kan verlangen. Wat zouden we graag tegen elkaar aan kruipen in deze donkere dagen. Gelukkig weten we in de meeste gevallen wat we aan elkaar hebben en zullen we dit na deze ongewone tijd weer inhalen. Maar laten we de liefde die we voor elkaar hebben koesteren. In deze blog vertellen wij jou waarom familie en vrienden zo belangrijk zijn en we niet zonder ze kunnen.

Eigen liefde staat op nummer één

We zijn eigenlijk heel veel bezig met andere, zonder dat we dat zelf door hebben. Moeten we dan niet eerst naar onszelf kijken, voordat we de hele dag weer bezig zijn met andere? Het is heel erg belangrijk om eigen liefde te ervaren, want hoe kan iemand van jou houden als je niet eens van jezelf houdt? Tenslotte draagt groeiende zelfliefde bij aan meer succes. Maar nu komt de grote vraag, hoe houd je van jezelf? Dat ga ik jouw vertellen. Het is belangrijk dat je wat vaker voor jezelf gaat kiezen en wees lief voor jezelf, dus niet te streng. Daarnaast moet je dankbaar zijn voor jezelf. Realiseer je waarvoor je dankbaar bent, dan besef je vaak dat je het best goed hebt. Met deze tips is het al mogelijk om meer zelfliefde te creëren.

Eigen liefde staat op nummer één

Familie is alles

Nederlanders vinden familie ontzettend belangrijk, maar waarom is familie toch zo belangrijk voor ons? Familie is voor ons als een rots in de branding, een veilige haven waar je altijd terecht kan en een plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Familie kies je niet, die krijg je. Van familie weet je dat je daar altijd op kan rekenen, je familie houdt tenslotte onvoorwaardelijk van je! Er zijn verschillende redenen waarom familie zo belangrijk is voor ons, een van die redenen is dat wij ons minder eenzaam voelen door familie. Denk aan een band tussen broer en zus, deze is vaak onafscheidelijk. Niet altijd natuurlijk, er zijn ook gevallen waarbij het wat moeizamer verloopt. Maar gelukkig in vele gevallen wordt de band tussen broers en zussen beter wanneer zij ouder worden. We moeten deze liefde koesteren, zeker in een tijd als deze.

Alles is familie

Naast familie zijn vrienden toch de belangrijkste personen uit je leven. We noemen vrienden ook wel ‘chosen family’. Deze kies je wel, maar voelen ook als familie. Niets is mooier dan vriendschappen die als familie voelen. Vrienden kleuren je leven. Je deelt lief en leed met elkaar en dit maakt de band zo sterk. Maar een fout die veel mensen begaan is, hun vriendschappen laten vallen voor een relatie. Op het eerste gezicht is dit ook vrij logisch, je wordt verliefd en het liefst breng je elk moment van de dag met elkaar door. Alleen deze fout mag je niet maken, want vriendschappen zijn nou eenmaal beter voor je dan liefde. Hiervoor zijn namelijk vier redenen:
1.  Liefde kan een verplichting zijn, vriendschap is altijd je troef.
2.  Liefde vergt veel inspanning, vriendschap is echter ontspannend.
3.  Liefde is vluchtig, vriendschap is voor altijd.
4.  Vriendschap is leuk, relatie is vermoeiend.

De truc is dus dat je een goede balans vindt tussen vriendschappen en je relatie. Dit is voor veel mensen toch lastig. Onthoud alleen altijd dat vriendschappen onbetaalbaar zijn en deze moet je dus koesteren. Hieronder hebben wij een aantal tips beschreven hoe jij de band met je vrienden behoudt of sterker maakt.

Alles is familie

Tips hoe je de band met dierbaren sterker maakt en behoudt

Regelmatig contact met je familie en vrienden is erg belangrijk voor een mens. Hierdoor voel je je minder eenzaam en je wilt natuurlijk dat je leven zo lang mogelijk blijft zoals het was. Blijf daarom optrekken met je familie en vrienden, niet alleen voor de gezelligheid, maar ook zodat je altijd op elkaar kan terugvallen in tijden wanneer dit nodig is. 

Het is belangrijk dat je bereid bent tijd te investeren in je familie en vrienden. Wanneer je dit niet doet, zullen de relaties snel uit elkaar vallen. Daarnaast moet het wel van twee kanten komen, anders is het trekken aan een dood paard. Daarbij is het van belang dat je blijft communiceren en elkaar met respect behandeld. De ultieme tip is toch, maak veel herinneringen met elkaar door bijvoorbeeld, vakanties, feestjes en familie diners. Herinneringen maken is het leukste wat er is en tenslotte hetgeen waar je jaren later nog over praat.

Zorg er dus voor dat je jouw familie en vrienden koestert. Deze zijn onbetaalbaar, dus investeer wat tijd en moeite en behoudt de bijzondere relatie met jouw dierbaren.