E-bike Uitjes

Als je er de komende tijd lekker op uit wilt maar je hebt het wel een beetje gezien in je eigen omgeving. Je wilt wel eens ets anders dan dat rondje om de kerk of langs het riviertje in de buurt? Dat hebben we nu wel een keertje gehad… dan kan je eigenlijk best eenvoudig je fietshorizon gaan verbreden.

 

Je kan daarvoor een fietsdrager kopen en met de auto een stukje gaan rijden naar een nieuwe plek om te gaan ontdekken maar je kan natuurlijk ook eens gaan nadenken over een e-bike. Dat laatste geeft je vanzelfsprekend meer kilometers in dezelfde tijd dan dat je de pedalen van je stalen ros laat ronddraaien. Want ook bij een e-bike moet er nog steeds wel getrapt worden. Het is geen brommer waar je het sleuteltje van omdraait en dan je automatisch van punt A naar punt B brengt en hopelijk, als je tenminste genoeg benzine hebt getankt, ook weer terugbrengt naar het beginpunt.

 

En een e-bike mag tegenwoordig, het stempeltje van ouwel lullen fiets is er toch echt al een tijdje vanaf. Bekende merken zoals Stella en Van Moof zijn nu graag geziene merken ook onder jongeren. Maar goedkoop zijn ze zeker nog steeds niet. Wellicht heb je hier iets aan als je op zoek bent naar goedkopere e-bikes Klik hier!

 

En e-bikes heb je in alle verschillende soorten, maten en variaties waarmee je verschillende tours in Nederland kan maken zoals: een e-chopper tour), een e-mountainbike tour en zelfs een e-loopfiets tourtje

 

Wellicht moeten we toch eens gaan denken aan de e-Uitjes. We zullen dit gaan overleggen met de Consumentenbond….sorry de E-Consumentenbond.

 

Maar ja welke e-bike kies je en welke is geschikt voor een uitje in de stad of juist voor een langere tocht door de duinen? En kan je je e-bike eigenlijk wel meenemen op de boot richting de Wadeneilanden om daar een mooie tocht te maken met de Fietsroute op Vlieland

Ja, natuurlijk!

 

De Consumentenbond helpt Uitjes.nl en dus ook jou, als trouwe bezoeker van onze site, graag en is voor ons daarom ook een trouwe onafhankelijke adviseur. Klik hier voor info over de e-bike.

 

Het blijkt dan ook wel dat in de afgelopen Coronaperiode de e-bikes niet aan te slepen waren. Iedereen wilde de frisse lucht inademen en even weg van de

mondkapjes. En ja. Die e-bikes daar hangt een fors kostenplaatje aan vast. Daarom bestaat er ook de mogelijkheid tot leasen (huren voor langere periode).

En hoe fijn is het dan om met dit contract op zak een stad te ontdekken en dat je niet gelijk een hele dag kwijt bent. En dat hoef je zeker niet in je eentje te doen. Er zijn meerdere fietstochten ook door de grote steden zoals Rotterdam. Klik hier

Hier ga je aan de hand van een gids de bezienswaardigheden ontdekken waarbij de gids je zeer interessante verhalen kan vertellen waarbij je e-bike soms van vreugde automatisch weer naar het volgende punt rijdt.

Je krijgt niet alleen de hoogtepunten te zien, je leert ook alle minder bekende hotspots kennen met de lokale kennis van je gids.

 

Krijg daarna tips over het bezoeken van gezellige kleine restaurants, aantrekkelijke, kleine winkelstraten, leuke musea ...

 

Let wel op dat je bij een bezoekje naar binnen gaat, je e-bike goed op slot zet want ze zijn zeer gewild onder het dievengilde.

E-bike Uitjes