Bloemrijke uitjes

Als je zegt voorjaar, dan zeg je bloemen. In het voorjaar kleurt ons landje weer mooi door de prachtige bloemenvelden die ons land bezit. Een prachtig gezicht, maar nog mooier om daar lekker doorheen te lopen en te genieten van het uitzicht. In deze blog worden de verschillende uitjes toegelicht waarbij je je bevind tussen de bloemen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf bloemen gaan plukken, een wandelroute door de bloemen maken of er lekker doorheen fietsen.

Doe als een tulp. Ga lekker uit je bol!

Bloemrijke uitjes

Wandelroutes door de bloemen

Nederland staat natuurlijk bekend om de prachtige bloemenvelden en dan vooral de tulpen velden. In heel Nederland is het mogelijk om de een van de velden te bezoeken, maar er is zoveel keuze dat je bijna niet kan kiezen. Hieronder staan een aantal favorieten bloemvelden toegelicht.

Wanneer je lekker naar buiten wilt om de bloeiende bloemen van dichtbij te bewonderen dan is Tulpen Experience Amsterdam wat voor jou! Dit is een onmisbare belevenis tijdens een bezoek aan de bollenstreek. Je wordt meegenomen in de geschiedenis, het kwekersproces en de magie van de tulp. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker. Bezoek het museumgedeelte, maak kleurrijke foto’s in de showtuin en pluk je eigen bos tulpen in de pluktuin! Dit jaar vindt dit evenement in andere vorm plaats dan normaal. In samenwerking met Rent-a-bike Amsterdam is er een nieuw concept ontwikkeld, namelijk: Tulip Cycling Experience. Dit is een 3 uur durende ontdekkingstocht langs de prachtige bloemenvelden.

Wat zou het voorjaar toch zijn zonder bloemen? Super saai!! Het voorjaar en bloemen horen nou eenmaal bij elkaar. Velden vol het liefst…. of zoals in Zeeland, dijken vol! Ook wel de bloemendijken van Zuid-Beveland. De dijken van Zuid-Beveland zijn ooit aangelegd om de polders te beschermen tegen de zee. Als troostende armen liggen de kronkeldijken om elkaar heen. Extra mooi dus in het voorjaar. Geniet van de zomerse geuren en kleuren van argrimoni, aardakker of wilde marjolein met een heerlijke wandel- en fietsroute.

In het Amsterdamse bos in Amstelveen bloeien de bomen van de Japanse kersen bloesem elk jaar prachtig uit. Een echte toeristische trekpleister is dit. De bomen in het park bloeien ongeveer twee weken in de maanden maart en april. Wanneer dit exact is, is afhankelijk van het weer. Vele bezoekers van dit park kunnen het niet laten om even een foto te schieten voor hun sociale media kanaal. Echt de moeite waard om hier lekker doorheen te wandelen. Genieten van de prachtige omgeving!

Als laatste natuurlijk Keukenhof. Deze toeristische trekpleister is elk jaar weer een enorm succes. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om naar Keukenhof te gaan door de huidige maatregelen. Daarvoor heeft Keukenhof iets bedacht, namelijk Keukenhof Virtueel 2021. Op YouTube staan filmpjes van Keukenhof hoe het er op dit moment uitziet. Op die manier heb je toch nog een beetje het gevoel dat je tussen de honderden tulpen loopt.

Wandelroutes door de bloemen

Bloemen plukken

Het is allemaal leuk om naar de bloemen te kijken, maar hoe leuk zou het zijn als je ze zelf mag plukken en mee naar huis mag nemen? Dit kan gelukkig op verschillende plekken in Nederland. Hieronder een aantal plekken waar dit kan.

Bij Pluktuin Zeeland, welke is gevestigd in Kruiningen is het mogelijk om je eigen boeketje bloemen te plukken. Er is keuze uit meer dan 150 verschillende soorten bloemen, dus als je niet makkelijk keuzes kunt maken is dit niet heel handig… Bij de pluktuin kun je dus zelf bloemen plukken, zeekraal snijden en lekker een bakje koffie drinken op het terras. Klinkt als een kleurrijke dag toch!

In Amstelveen bevindt zich ook een Pluktuin. Heb je zin om iets leuks te doen met je moeder of vriendinnen? Boek dan een arrangement bij deze pluktuin! Je wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en daarna word je het bloemenveld ingestuurd om zelf de mooiste bloemen uit te zoeken en te knippen. Vervolgens leer je hoe je met je zelf verzamelde bloemen een mooi boeketje kunt maken. De dag eindigt op het terras met lekkere hapjes en drankjes. Wanneer je naar huis gaat mag je je eigen geschikte bloemen mee naar huis nemen!

In Hillegom bevindt zich Annemiekes pluktuin. Met een oppervlakte van ongeveer 3000 vierkante meter kan je je voorstellen dat hier goed te toeven is. Er staan velden vol met kleurrijke bloemen om te plukken. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar ook fietsen of met een kajak. Het is mogelijk om hier je eigen boeketje bij elkaar te plukken, zo groot en zo kleurrijk als je zelf maar wilt!

Bloemen plukken

Ga er op uit!

Hopelijk genoeg inspiratie voor bloemrijke uitjes! Zonde om binnen te blijven zitten en de prachtige omgeving niet te gaan bekijken. Ga lekker wandelen, fietsen of rennen door de bloemvelden en geniet van de kleurrijke omgeving!

Ga er op uit!