Bij deze terrassen aan het water wil jij deze zomer neerploffen: 6 pareltjes om op je bucketlist te zetten.

De zomer is toegeslagen en dat betekent maar één ding: tijd om een terrasje te pakken! Amsterdam biedt een overvloed aan prachtige terrassen, waar je kunt genieten van kabbelend water, heerlijk eten en verfrissende drankjes. Op deze plekjes ga je zitten en kom je maar moeilijk van je stoel. Dit zijn onze favoriete terrassen pareltjes in Amsterdam aan het water.

 

Lokaal van de Stad

Hier kan je op en aan het water borrelen en genieten van een lokaal biertje. Vooral ‘s avonds vind je hier die zwoele zomerse sfeer, met uitzicht op de gracht. Dus heb jij een date deze zomer? Dan is dit de uitgewezen plek om neer te ploffen. Lokaal van de stad ligt op 10 minuten loopafstand van het Rembrandtpark, waardoor je het zou kunnen combineren met een wandeling.

Heemstedestraat 68

Noorderlicht

Noorderlicht Amsterdam ligt op het NDSM-terrein en bevindt zich in een sfeervolle glazen kas, wat toch wat extra *spice* geeft. Je hebt aan alle kanten uitzicht op het IJ. De inrichting van bar Noorderlicht is grotendeels samengesteld uit hergebruikte materialen die op straat zijn gevonden. Op het menu staan duurzaam bereide én heerlijke gerechten.

NDSM-Plein 102

Hannekes Boom

Hannekes Boom mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Bij Hannekes Boom zit je prachtig aan het water. Op zonnige dagen kun je hier perfect afkoelen om met je voeten te gaan pootjebaden. Schuif aan bij de versierde picknicktafels en vier de zomer en op regenachtige dagen kun je overdekt zitten.

Dijksgracht 4 

De Neef van Fred

In De Baarsjes vind je De Neef van Fred. Het terras ligt direct naast het water, waardoor het voelt alsof je bijna in het water zit.  Met al die bootjes die voorbijvaren, krijg je echt een uniek en gezellig gevoel. Het terras krijgt veel zon, dus neem zeker een tube zonnebrandcrème mee! Een perfecte plek om te chillen en van het weer te genieten. 

Jan Evertsenstraat 41, Amsterdam 

Waterkant

Lekker chillen met die billen bij Waterkant, hier ben je namelijk aan het goede adres voor een plekje aan het water. Hun terras is geïnspireerd op het oh-zo-heerlijke Paramaribo. Je kunt genieten van Surinaamse biertjes, saoto soep of een pumpkin rotirol.

Marnixstraat 246  

Café de Ceuvel

Last but not least, in het gezellige Amsterdam-Noord, kun je Café de Ceuvel vinden. Dit café heeft een 'duurzame missie', zoals ze het zelf noemen. Café de Ceuvel streeft ernaar als een 'sustainable café' een verschil te maken in de wereld. Wat zo geweldig is, is dat het hele gebouw is opgebouwd uit ge-upcyclede materialen. We like! Net als Noorderlicht is Café de Ceuvel actief bezig met duurzaamheid.

Korte Papaverweg 4

 

Café de Ceuvel