Beat Blue Monday

Het is weer zover…. Vandaag is het de meest deprimerende maandag van het jaar! Althans, dat zeggen ze ;). Elk jaar, de derde maandag van januari, is het Blue Monday. Een wereldwijd fenomeen en wetenschappelijk bewezen. Heb jij ook last van een Blue Monday? 

Beat Blue Monday

Met deze 10 tips kom jij vandaag stralend door!

Met deze 10 tips kom jij vandaag stralend door!

1. Doe een happy dance

Start de dag met het meest vrolijke liedje wat je kent. Dans en zing mee, ook al zing je vals!  Gooi die heupen maar los. Bijkomend voordeel: je hebt meteen een korte work-out gedaan. Muziek inspiratie nodig? Spotify is je grootste vriend.

1. Doe een happy dance

2. Kies voor kleur

Trek de meest kleurrijke kleding combinatie uit die jij in je kast hebt hangen! Ook al vloekt het; niet alleen jij wordt er vrolijk van, maar ook iedereen die je tegenkomt. Ben jij nou gek op kleur en ben je nieuwsgierig welke kleur bij jou past? Laat dan eens een kleuranalyse doen.

2. Kies voor kleur

3. Kom in beweging

Loop voor de verandering eens naar je werk (of naar de bus/trein). Van een half uur bewegen maak je endorfine aan en die breken je stresshormoon weer af. Win win situatie lijkt ons! Werk je thuis? Hup, naar buiten! Die laptop gaat nergens heen 😉. Wil je eens een leerzame wandeling maken? Kijk dan eens naar één van onze wandelingen met een boswachter.

3. Kom in beweging

4. Verwen jezelf

Ben je gek op bloemen? Koop ze! Ben je een echte koffie fan? Ga naar het koffietentje op de hoek en koop je favoriete koffie. Krantje erbij en je dag kan niet meer kapot. Vandaag mag het. Of wat dacht je van een wellness dagje met een ontspannende massage?! 

4. Verwen jezelf

5. Blijven lachen

Weet je dat lachen aanstekelijk werkt?! Probeer het maar eens! Zo tover jij anderen een glimlach op het gezicht en krijg jij terug wat je geeft! Bevalt het lachen je wel? Boek eens een lach uitje. Zo kan jij blijven lachen, hahahahahahahaha. 

5. Blijven lachen

6. Geef eens een compliment

Zeg nou zelf; het is altijd leuk om een compliment te krijgen! Dus geef hem eens aan een ander. Wie weet krijg je een complimentje terug.

Ons compliment voor jou: Jij maakt echt het verschil!

6. Geef eens een compliment

7. Plannen maar

Plan een leuk uitje met je vriend/vriendin voor het weekend! Alleen de voorpret maakt je blij en je hebt iets om naar uit te kijken! Laat onze website nou volstaan met leuke weekend uitjes 😆.

7. Plannen maar

8. Goede voornemens

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Heel veel mensen merken rond deze tijd dat het ze niet helemaal lukt… Zie vandaag als een frisse start en ga gewoon verder waar je (niet) gebleven bent! Zijn je goede voornemens te lastig? Maak dan nieuwe, maar nu voornemens welke je wel vol kan houden. Bekijk bijvoorbeeld eens alle sportieve uitjes

 

8. Goede voornemens

9. Ga uit eten

Jouw favoriete restaurant is waarschijnlijk gewoon open op maandag! Wie wordt er nou niet happy van lekker & gezond eten?! Onze tip: ga elke week ergens een hapje eten. Gewoon omdat het kan. Eens een keer een nieuw restaurant proberen? Neem hier eens kijkje.

 

9. Ga uit eten

10. Zweten maar

Ga eens lekker naar de sauna. Even alle negatieve energie eruit zweten. Vind je de sauna nog een beetje spannend? Wist je dat er ook privé sauna’s bestaan? Zo kan jij in alle rust genieten. Geen fan van de sauna? Maak dan een lekker warm bad, steek een geurkaars aan en geniet. Met je favoriete boek, serie of achtergrondmuziekje. Net waar jij blij van wordt!

10. Zweten maar