Après Skiën in eigen tuin!

Dit jaar kunnen we helaas niet op wintersport door het coronavirus maar dat is helemaal niet erg, want dan brengen wij het wintersportgevoel toch gewoon naar eigen huis! Hoe doe je dat dan? Nou heel simpel, door het bouwen van jouw eigen Après Ski Hut in de tuin. En voor het echte winterse gevoel, schenk je hier ook de echte wintersportdrankjes zoals een Hazelnoot Schnapp, hierover later meer!

Après Skiën in eigen tuin!

Eigen Après Ski Hut bouwen

Het echte wintergevoel krijg je natuurlijk tijdens het Après skiën, in je eigen tuin! Heb je nog een schuurtje staan waar toch helemaal niets mee gebeurt? Dan is dit de ideale gelegenheid om deze om te bouwen tot jouw eigen Aprés Ski Hut! Beschik jij nog niet over een leegstaand tuinhuisje? Dan heeft Gamma een super tuinhuis met een uitgebreid stappenplan waardoor je dit gemakkelijk kan opbouwen.  Wanneer het tuinhuisje eenmaal in de tuin staat is het natuurlijk nog geen echte Après Ski Hut, hiervoor heeft het nog de enige aankleding nodig.

Eigen Après Ski Hut bouwen

Wat mag er echt niet ontbreken in jouw Après Ski Hut?

De bar is de eye-catcher van jouw Après Ski Hut! Maak een bar van houten elementen, dat is helemaal in de wintersferen. In de Après Ski Hutten is sowieso het belangrijkste element: HOUT! De aankleding van de Après Ski Hut is zeer belangrijk. Je kan een slee of oude ski’s/snowboards aan de muren hangen. Hertengeweien of zelfs een hertenkop aan de muur doet het ook altijd heel goed! De verlichting mag natuurlijk ook niet ontbreken. Kijk nog eens goed op zolder of hier niet nog kerstversiering ligt opgeslagen. Alle kerstlampjes, kerstmannen en kerstkransen verdienen ook een mooie plekje in de hut! Voor de zitplaatsen is een oude picknicktafel perfect. Of ken je die oude opklapbanken nog, die ze altijd bij de voetbalwedstrijden hadden staan. Ideaal voor in jouw Après Ski Hut! Voor extra zitplaatsen kan je boomstronken neerzetten, zo creëer je het echte winterse gevoel. Om de hut helemaal af te maken kan je ervoor kiezen om dieren vloedkleden neer te leggen, ook lekker warm voor de voetjes!  

En dan vergeten we bijna het belangrijkste element, muziek en drank! Voor de leukste Après Ski muziek moet je zeker onze adventskalender in de gaten houden want op 7 december 2020 brengt Uitjes.nl hun eigen afspeellijst uit met de foutste Après Ski nummers, dit mag echt niet ontbreken. Net zoals een lekker drankje, dit kan je zelfs zelf brouwen om de gehele cirkel rond te maken.

Wat mag er echt niet ontbreken in jouw Après Ski Hut?

Brouw je eigen Schnapps

In jouw eigen Après Ski hut mag het natuurlijk niet ontbreken aan eigen gemaakte Schnapps! En dit is een stuk makkelijker dan je in eerste instantie dacht. Je hebt eigenlijk alleen drank en een smaakgever nodig. Kies bijvoorbeeld voor pruimenpitten, rabarber of hazelnoten.   

Recept voor Hazelnoten Schnapps 
Benodigdheden: 100 gram hazelnoten, 1 liter wodka, steriele fles en een oven.  

Zet de oven aan op 200 graden. Rooster 100 gram hazelnoten en laat deze vervolgens afkoelen zodat je de schil er vanaf kan wrijven.
Pak de steriele fles erbij en vul deze vervolgens met 1 liter wodka, doe de hazelnoten in deze fles en sluit de fles goed af. Laat het mengsel twee weken trekken en je hebt je eigen heerlijke Hazelnoten Schnapps.   

Als je geen liefhebber bent van hazelnoten? Niet getreurd. Volg dan het recept maar vervang de hazelnoten voor allerlei vruchten. Voor een iets zoeter smaak, voeg lekker veel suiker toe!

Brouw je eigen Schnapps

Echte wintersport drankjes

Schnapps zijn bekend bij een breed publiek. Eén ding is zeker; je wordt goed dronken van een aantal schnapps want er zit ontzettend veel alcohol in. Maar er zijn nog veel meer aparte drankjes die jij in jouw eigen Après Ski hut kan aanbieden aan de echte wintersporters. Zij zullen meteen het gevoel krijgen dat ze in Oostenrijk staan en niet in jouw achtertuin. Drankjes die je zeker op jouw menukaart moet plaatsen: Gluhwein!!!, Willy mit Birne, Flying Hirsch/Jägerbomb, Jägertee, Lumamba, Skiwasser en de B-52!  

Echte wintersport drankjes