Amstelpark

In Amsterdam, dichtbij de RAI ligt het Amstelpark. Het park is vrij aangeharkt en erg netjes. Dat zorgt ervoor dat het er erg overzichtelijk is en er je fijn kan wandelen. Maar dat is lang niet alles. Als je in Amsterdam bent, dan kan je je wel eens storen aan de drukte. Er zijn zo veel mensen, al het verkeer en dan nog eens al die fietsers die je het liefst van de sokken lijken willen te rijden. Het is dan ook erg fijn als je te midden van dat alles even je rust kan pakken. Daar is het Amstelpark perfect geschikt voor.

Des te meer vanwege de ligging. Zoals we al zeiden ligt het park pal naast de RAI. Dit grote evenementencentrum is een plek waar beurzen, musicals en wie weet wat allemaal nog meer worden georganiseerd. Dat betekent dat als je bij de RAI bent er altijd een grote drukte is. Dan kan het dus fijn zijn om vooraf of misschien daarna even lekker rustig te wandelen. Gek genoeg ligt het park precies naast de ring en liggen er ook een treinspoor en de metrolijn naast.  Dat betekent dat het park goed bereikbaar is, maar er ook een grote discrepantie tussen de rust in het park en de drukte vlak daarbuiten bestaat.

Amstelpark

Kunst in het park

Het Amstelpark staat vooral bekend om alle kunstobjecten die er in het park zijn geplaats. Aan de ene kant zijn er vele kunstwerken verspreid over het park neergezet, maar het is ook verweven in praktische applicaties. Zo is er aan de zuidelijke zijde van het Amstelpark een hek dat erg vaag gebogen is, maar wel als hek dient. Aan de westelijke zijde staat er een kronkelige rode brug, die het park verbindt met de weg. Dit type bouwen, waarbij kunst een doel dient is erg interessant en wordt door het gehele park herhaalt.

Kunst in het park

Park voor kinderen

Naast dat het park dus erg geschikt is voor kunstliefhebbers en volwassenen, zijn er ook veel zaken voor kinderen. Zo is er een grote speeltuin, een labyrint en zelfs een kinderboerderij. In deze kinderboerderij lopen geitjes, ezels, kippen, cavia’s en konijnen. Op bepaalde dagen mag je met deze dieren zelfs knuffelen. In de zomer staan er in het midden van het park wallaby’s. Het is natuurlijk heel speciaal dat er in een Nederlands stadspark dit soort dieren te bewonderen zijn. Normaal gesproken verwacht je die alleen in een dierentuin of in Australië.

Park voor kinderen

Wegwijzen in het park

Het park is niet gigantisch en is redelijk overzichtelijk. Er zijn weinig kronkelpaadjes en er staan veel bordjes. Maar er bestaat wel een kans dat niet iedereen in de groep dezelfde dingen op hetzelfde moment wil zien. Vooraf kan je telefoons vergelijken op Telefoon.nl zodat je zeker weet dat iedereen een goede mobiel meeneemt. Zo weet je zeker dat je elkaar kan terugvinden in het park. Het is altijd fijn als iedereen zijn gang kan gaan, maar je wel zeker weet dat je elkaar weer terug kan vinden. Dan weet je namelijk zeker dat je met een gerust hart erop uit kan gaan.

Wegwijzen in het park