Alles leren over het menselijk lichaam?

Het menselijk lichaam, misschien wel het meest complete wat we kennen. Gezien de honderden botten, spieren en ook gewrichten is het menselijk lichaam natuurlijk een enorme puzzel op zich. Om het lichaam beter te kunnen begrijpen, is een bezoekje aan het CORPUS museum een ontzettend leuke manier om dit te kunnen doen. Uiteraard is het voor een fysio Leeuwarden een heel ander verhaal, maar om de basics van het lichaam te doen leren kennen, is een ‘reis’ door het lichaam bij CORPUS een hele goede manier om dit te kunnen doen. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de volwassen. Zo combineer je een gezellige dag uit, ook direct met iets educatiefs.

De reis door het lichaam

Kies je voor een uitje naar CORPUS, dan leer je hier van A tot en met Z hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Niet alleen kun je in een 55 minuten durende reis in het speciale 5D theater zien hoe het lichaam eruit ziet, maar kun je ook de verschillende organen met je eigen ogen bewonderen. Weliswaar niet echt, maar wel op dusdanige grootte  dat je de kamers van het hart bijvoorbeeld daadwerkelijk binnen kunt stappen. Het leuke hieraan is, is dat je verbaasd zult zijn over hoe het menselijk lichaam er van binnen uitziet en hoe bepaalde verbindingen lopen. Dat het lichaam volledig met elkaar in verbinding staat dat is natuurlijk geen geheim, maar wanneer je het dan ook daadwerkelijk in het ‘echt’ ziet, is het nog veel imposanter dan je vooraf voor mogelijk had gehouden.

Al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

Het leuke aan een dagje naar CORPUS, is dat het ook geschikt is voor de allerkleinsten. Althans, vanaf 6 jaar. Vooral voor de kinderen is een dagje uit naar CORPUS een ware belevenis op zich. Hier kunnen ze namelijk ontdekken hoe het lichaam eruit ziet en ook waar het eten en drinken allemaal naartoe gaat op het moment dat ze het in hun mond hebben gestopt en hebben ingeslikt. Niet alleen is dit ontzettend leuk als uitje met het gezin, maar kunnen de kinderen hier ook hun verjaardagsfeestje vieren.

Praktische informatie

Een bezoek aan CORPUS duurt gemiddeld zo'n 2,5 uur. Hierin zit inbegrepen de virtuele reis door het lichaam van 55 minuten en natuurlijk ook de reis door het lichaam die je gedurende de af te leggen route zelf maakt. Het leuke hieraan is, is dat je zo een goed beeld krijg van hoe het lichaam van de mens in elkaar zit en waarom een bezoekje aan de fysiotherapeut drachten soms noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat bepaalde spieren en gewrichten weer hetgeen doen waarvoor ze eigenlijk zijn bedoeld. Dus wil jij een te gek uitje combineren met een educatief karakter? Dan is een bezoekje aan CORPUS met het hele gezin een absolute aanrader.