Maak ook dit jaar van je uitje een onvergetelijke belevenis

Als je de ultieme fan bent van actief bezig zijn, dan was de keuze afgelopen jaar zeer beperkt. Tal van evenementen zowel binnen als buiten werden afgelast. Toch hoef je ook de komende tijd niet in huis te blijven zitten totdat de muren op je af komen. In Nederland is in de buitenlucht nog genoeg te beleven. Zo kun je actief met je vrienden gaan paintballen met airsoft wapens of wat te denken om juist nu een teamuitje met je collega’s van je werk te organiseren op de schietbaan met bijvoorbeeld een luchtbuks. In Nederland zijn diverse plekken waar je met familie, collega’s en vrienden ook actief kunt genieten de komende tijd.

Het was verleidelijk om vanwege alle maatregelen minder het huis uit te gaan. Die zijn nu gelukkig grotendeels opgeheven.  Waarschijnlijk ben je het ook meer dan zat om voor de zoveelste maal naar die oude actiefilms te kijken. Dan wordt het nu tijd om minder te gaan bankhangen en jezelf te verplaatsen in de rol van action hero. Er zijn overdag genoeg dingen te doen die je in beweging brengen. Ben je een fervent skiër of klimmer en gaat je wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland niet door, dan kun je altijd in Nederland nog een indoor skipiste of klimwand bezoeken. Die zijn er in elke provincie wel te vinden.

Daarnaast is paintballen een heerlijke activiteit om je eens flink uit te leven. Op tal van plekken in Nederland kun dit avontuurlijke en sportieve spel spelen. Het boeiende aan paintballen is dat het verschillende elementen bevat die het boeiend maken. Je moet niet alleen goed kunnen richten en schieten, ook komt het aan op tactiek en teamspirit. Was je vroeger een ster in verstoppertje, dan komen die skills ook perfect van pas, als je je tegenstander onzichtbaar vanuit een hinderlaag weet te verrassen.

Maak ook dit jaar van je uitje een onvergetelijke belevenis

Buitensport

Er zijn tal van sporten en andere activiteiten die je buiten kunt doen. Als je je maar genoeg inspant, zul je het ook in de koudere jaargetijden best wel warm kunnen krijgen. Ben je flink bezig dan kun je dat alleen doen, samen met je collega’s, in gezinsverband of met een team. Tegenwoordig is er een brede keuze aan buitensporten en die wordt alleen maar groter. Daarbij zijn schietsporten misschien niet zo voor de hand liggend maar zeker de moeite waard om eens te gaan proberen. Voordeel hiervan is dat je ze zowel buiten als binnen kunt beoefenen.

Buitensport

Schietclub

Wil je een sport beoefenen met wapens dan raden we je aan op lid te worden van een schietclub. Zo´n lidmaatschap is niet één twee drie geregeld. Het lid worden van een schietsportvereniging kost meer moeite en tijd dan lid worden van een ´normale´ sportvereniging. Reden hiervoor is dat je met wapens en munitie omgaat. Je hebt onder andere een verklaring van goed gedrag nodig.

Schietclub

Luchtbuks

Toch heb je in Nederland niet voor alle wapens een vergunning nodig. De luchtbuks is wat dat betreft een uitzondering. Wil je een luchtbuks kopen of ben je in het bezit van eentje dan is dat boven de 18 jaar geheel legaal. Ga je online of in een winkel een luchtbuks kopen dan zal er dus om een geldig legitimatiebewijs gevraagd worden.

Ben je niet van plan om meteen zo'n luchtbuks aan te schaffen dan kun je op diverse locaties in Nederland je schietkwaliteiten ontdekken. Dit kan zowel indoor als in de buitenlucht. Vaak wordt deze vorm van schieten op speciaal uitgezette banen uitgevoerd. Daarbij zijn er verschillende gamevormen. Middels puntenkaarten kun je alleen of als team tegen elkaar spelen. Naast plezier en spanning staat hierbij natuurlijk de veiligheid van de deelnemers voorop.

Luchtbuks

Paintballen

Luchtbuks schieten is een meer statische vorm van bezig zijn ten opzichte van paintballen. Hierbij komt het naast schietskills aan op tactiek en conditie. Inmiddels is paintballen een wijdverbreide activiteit die je in heel Nederland kunt doen. De outdoor variant is zeer populair als teamuitje of familiefeestje. De outdoor locaties zijn vaak mooi ingericht en zijn te vinden in een natuurlijke omgeving. Door het vaak geaccidenteerde terrein met heuvels, bossages en obstakels word je tot het ultieme uitgedaagd om als een soort navy seals team de vijand te verslaan.

Paintballen