Actieve uitjes zijn fun voor de hele familie

Werken aan je eigen conditie, hoeft beslist niet saai te zijn. Er zijn in Nederland tal van plaatsen waar plezier en bewegen hand in hand gaan. Vanwege het koude weer en thuiswerken zitten veel mensen in deze tijd binnen op de bank of achter een bureau kantoorwerk te doen. Voordat je het weet vliegen de corona-kilo’s er aan die je afgelopen zomervakantie juist weer bent kwijtgeraakt.

Een grote groep thuiswerkers ziet er tegenop om dagelijks in beweging te komen. Vaak speelt het regenweer, harde wind of sneeuwbuien hier een belangrijke rol in. Liever blijf je binnen bij de verwarming zitten. Het abonnement op de fitnessclub is ook vaak niet verlengd omdat er je er dit jaar vanwege de maatregelen maar weinig gebruik van hebt kunnen maken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om aan je conditie te gaan werken. Dat kan heel makkelijk in je eigen huis. Zo loont een investering in goede fitness apparatuur beslist de moeite. Het mooie van goede apparatuur is dat je er met je hele gezin de meest uiteenlopende oefeningen op kunt doen. Uiteindelijk bespaar je er, vaak dure abonnementen bij de sportschool mee. Een bijzondere manier van bewegen doe je op trampolines. Vooral kinderen vinden dit een heerlijke manier om in beweging te blijven. Voor volwassenen is dit ook een unieke uitlaatklep en het verhoogd tevens je gevoel voor een goed evenwicht.

Actief

Werk je thuis aan je conditie, dan vormt dit meteen een goede basis om ook tijdens de vakantie lekker actief bezig te zijn. Je kunt lekker zwemmen, lange wandelingen door de natuur maken of gaan mountainbiken. In veel vakantieparken bestaat de mogelijkheid om je actief bezig te houden. Je kunt een fiets huren, lekker gaan zwemmen in een tropisch zwembad of natuurbad, of op een trampoline gaan springen. De vaak aanwezige animatieteams kunnen kinderen dagelijks bezig houden.

Bewegen

De mate waarin je op vakantie of tijdens een weekendje weg actief bezig bent kun je zelf in alle mogelijke verschillende vormen bepalen. Er zijn honderden actieve uitjes waar je in Nederland uit kunt kiezen. Heb je als eens door de toppen van de bomen gelopen? Dat kan in de bossen via het boomkroonpad. Buitencentrum Boomkroonpad bij de Hondsrug is hiervoor de ideale locatie. Heb je geen hoogtevrees en vind je het niet erg om heerlijk te klauteren dan is dit pad hoog in de bomen een heerlijke en adembenemende onderneming. Je kunt er meteen een flinke boswandeling aan vast knopen.

Wil je echt moe worden dan kun je lekker gaan mountainbiken. Hiervoor zijn in Nederland talrijke routes uitgezet. Ook zijn er tal van locaties waar je zo’n mountainbike kan huren. Actieve uitjes waarvan je in beweging komt zijn bijvoorbeeld paintballen, kanovaren, zeilen of heerlijk klimmen. Dit laatste kan zowel buiten als binnen.

Gezinsuitje

Voor kleine kinderen zijn eerder genoemde sporten misschien nog wat te hoog gegrepen. Dan zijn indoor speelparadijzen een echte uitkomst. Hier kunnen kinderen heerlijk hun energie kwijt raken door lekker op een trampoline te gaan springen. Voor volwassenen misschien iets minder geschikt, als je tenminste niet halverwege in een klimdoolhof vast wilt komen te zitten. Maar een duik in de ballenbak daar geniet jong en oud van.