8x Kindertheater voor thuis

De theaters blijven de komende tijd helaas nog gesloten! Jammer, maar gelukkig gaan veel kindervoorstellingen wel door! Hoe dan? Speciaal voor de kids die graag een ochtendje of middagje dansend/ zingend in de woonkamer willen staan, zijn er verschillende voorstellingen online beschikbaar gemaakt! En zeg nou zelf ouders, dat is toch fijn! Kun jij ondertussen even de mail checken, potje koken of chillen met je lover op de bank…!

8x Kindertheater voor thuis

Top 8 kindertheater

1. Quantum Vissticks van Nina Beem is een erg leuke voorstelling voor de kids! Tijdens deze voorstelling brengen ze de compleze quantum wetten heel ‘Nijntje’ naar de kinderen en hun ouders! De voorstelling wordt opgenomen bij het TOBACCO Theater in Amsterdam! Verwacht een prachtige voorstelling! 

2. Dansgezelschap Sally in Maastricht heeft verschillende optredens online staan! Je vindt op hun website een leuke combinatie van theater en dans. Deze zijn al te kijken vanaf 4 jaar. Alle optredens vind je onder de naam ‘SALLY TV’ op de website, YouTube en op VIMEO. Sta op en dans met Sally mee! 

3. Vanavond geen Netflix met de kids, maar Theaterflix! Hoe leuk is dat? Dit nieuwe platform deelt ‘on demand’ theatervoorstellingen die de afgelopen jaren op het toneel hebben gestaan. Daarnaast kun je dus abonnee worden en allerlei theaters steunen. Ook staan er al een aantal gratis voorstellingen op het platform! 

4. Ook Theater De Vest in Alkmaar doet mee met de online voorstellingen! Op hun website vind je beschikbare voorstellingen voor thuis, zoals de populaire jeugdvoorstelling ‘De Gelaarsde Poes’. Theater-, muziek- en dansvoorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. 

5. De Stilte in Breda heeft een ontzettende leuke en leerzame voorstelling genaamd “Mongens en Jeisjes”. Iets is zoals het lijkt, is de boodschap die ze willen meegeven aan kinderen. Vanaf de geboorte is er meestal verschil tussen meisjes en jongens. Alleen tijdens deze voorstelling niet! De hele voorstelling is te bekijken op YouTube en te vinden op hun website! 

6.Bijzondere sprookjes en prachtige verhalen, Holland Opera biedt het allemaal online aan! Al hun uitvoeringen zijn via hun website gratis te bekijken. Vooral de voorstellingen ‘Uitvinders’ en ‘Roodhapje’ zijn erg leuke jeugdvoorstellingen! 

7. Het Nationale Theater in Den Haag blijft ook niet achter met online voorstellingen. Via de website zijn de uitvoeringen ‘Snorro’ (8+), ‘Gezocht: Konijn’ (3+) en ‘Alice in Wonderland’ (8+) te bekijken! 

8. Theatergroep Kwatta in Nijmegen post de komende tijd veel voorstellingen op hun YouTube kanaal. Ook te vinden via hun website. Twee leuke voorstellingen voor kinderen zijn ‘Mariken’ (6+) en ‘Jabber’ (6+).

Zo, genoeg inspiratie voor de komende tijd! Blijf up-to-date en neem eens een kijkje op de theaterkrant. De theaterkrant geeft informatie over heel veel theaters in Nederland! Ook vind je er een magazine en podcasts! Weet je niet precies hoe een podcast werkt? Kijk even naar een paar posts terug op onze sociale media-kanalen. Daar leggen we uit wat een podcast precies is en hoe het werkt! 

Tip: Afgelopen week hebben we een paar tips gedeeld over hoe je zelf handpoppen maakt. Leuk om dus eerst een dagje creatief te zijn en daarna een online theatershow te bekijken. Have fun!

Top 8 kindertheater