6 tips voor het selecteren van jouw bruiloft entertainment

De dag is daar, jullie dag, om elkaar het jawoord te geven. Het moet een dag zijn om nooit te vergeten en daarom is het cruciaal dat er goed entertainment aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan het feest na het diner of juist entertainment tijdens het diner. Hier zijn wat tips om entertainment te selecteren voor jouw bruiloft, van thema’s tot budget en een bruiloft dj huren. Veel leesplezier!

Bepaal je stijl en thema

Om te kunnen bepalen wat voor entertainment er bij jullie bruiloft hoort, is het handig om eerst een thema te hebben. Heb je bijvoorbeeld het thema ‘bohemian’ kan dit veel invloed hebben op de stijl. Weet dus goed welk thema je wil voor jullie bruiloft en welke stijl daarbij past.

Live muziek en artiesten

Wil je dat er live muziek gespeeld wordt? Dan heb je dus te maken met live artiesten. Je kunt denken aan een zanger of zangeres, een band of bijvoorbeeld een live saxofonist of een gitarist. Zo kan een live-artiest tijdens de ceremonie op de achtergrond muziek spelen, of tijdens de borrel er wat sfeer in brengen door muziek te spelen. Dit kan een keuze zijn en met live muziek kun je jouw bruiloft net die persoonlijke touch geven.

Kies voor een bruiloft DJ

De DJ kan ook jullie persoonlijke touch aan de mooie dag geven door jullie lievelings nummers te draaien en er een spectaculaire show van te maken. De DJ kan makkelijk inspelen op het publiek en zo een fantastisch feest verzorgen!

Toch ook nieuwsgierig geworden naar live muziek? Dan kun je ook denken aan een combinatie van een DJ met een live-artiest. Bijvoorbeeld een DJ en een saxofonist. Kijk eens bij SKYFLY voor het huren van een DJ of live artiest voor je bruiloft.

Kijk naar de mogelijkheden van je locatie

Kijk goed wat wel en wat niet mag van de locatie waar je bruiloft plaatsvindt. Er gelden veel regels wat betreft geluid op trouwlocaties. Hier moet rekening mee gehouden worden en heeft dus invloed op wat je kunt kiezen qua entertainment.

Oriënteer samen en kom in contact

Ga samen oriënteren en ga kijken bij verschillende beurzen waar bedrijven in het bruiloft entertainment zichzelf vaak presenteren. Zo krijg je een goede indruk over hoe het entertainment eruit kan zien en of het bij jullie past. Zoek dan ook zeker contact op, als je er een goed gevoel bij hebt om al je vragen te kunnen stellen en om eventueel beeldmateriaal aan te vragen. Een kennismakingsgesprek is ook altijd fijn, om èèn op èèn te bespreken wat jullie willen en om te kijken of er een klik is.

Ben je bewust van je budget

Entertainment kan een aanzienlijk deel van het bruiloft budget uitmaken, dus wees realistisch over wat je kunt veroorloven. Bespreek van tevoren de prijs en eventuele extra kosten om verrassingen te voorkomen. Soms is er ruimte voor onderhandeling, vooral als je ook andere diensten van dezelfde leverancier afneemt.

Gebruik zeker onze tips en zoek gericht naar passend entertainment voor jullie bruiloft! Het is immers een dag om nooit te vergeten.