5x uitjes voor echte Koffieliefhebbers

“Koffietje doen?”. Voor heel veel mensen is het een belangrijk onderdeel van hun dag. Bij de meeste begint de dag zowaar niet zonder een goede bak koffie, en dan ieder zijn eigen favoriete recept natuurlijk! Wat is jouw ‘go to’ koffie order?

Tegenwoordig is koffie niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland en zie je op elke hoek wel een nieuw hip koffietentje uit de grond schieten, hoe leuk! Want wij nederlanders houden ook zeker wel van een lekker bakkie pleur. We staan zelfs in de top 5 van de meeste koffiedrinkers in de hele wereld. Gemiddeld gaat er per jaar bij ons zo’n 8,4 kg koffie per inwoner doorheen. We hebben voor alle koffieliefhebbers en/ of fanaten onder ons de leukste coffee-related uitjes op een rij gezet in deze blog.

Proeverij de Koffietuin - Nieuwerbrug

Als je het over verborgen pareltjes hebt is dit er 1 van hoor! Een proeverij en museum midden in het groene hart in een oude boerderij uit 1610. Verborgen in een heel klein dorpje in een prachtige groene omgeving. Dit is echt de perfecte spot om op je fietsroute door het groene hart te pauzeren en te genieten van misschien wel je lekkerste en in ieder geval leerzaamste bakje koffie ooit. Ze branden bij de Koffietuin in Nieuwerbrug hun eigen koffiebonen maar je kan er ook koffiesoorten vanuit de hele wereld kopen. De naam ‘boerderij’ had het misschien al verklapt maar er zijn ook wat dieren te bewonderen!

Proeverij de Koffietuin - Nieuwerbrug

Amsterdam Coffee Festival - Westergas

The place to be! The Amsterdam Coffee Festival in de Westergas van 30 maart t/m 1 april. Een onvergetelijk weekend vol cafeïne, gratis proeverijen, cursussen, workshops, lekker eten en nog veel meer. Hier wordt de Nederlandse koffie scene gevierd samen met de beste barista’s en koffie experts van Europa. Er vindt zelfs een Roast Masters plaats, LIVE Roasting voor een jury! Dat is een koffie-competitie waar het allemaal draait om de kunst van het branden van specialty koffie. Wij gaan zeker even een kijkje nemen en daarna stuiterend naar huis van alle lekkere soorten koffie die er te proeven zijn (en te kopen ;)).

Amsterdam Coffee Festival - Westergas

The Coffee Cat - Almere

Een cafe met niet alleen lekkere koffie maar ook hele lieve pluizige bewoners waar je mee kunt knuffelen. Heerlijk eten, drinken en een heleboel katten zijn hier te vinden. Voor als je er even tussenuit wilt voor een koffietje maar dan net anders, gezelliger. Ook een goed idee voor als je geen zin hebt om alleen de deur uit te gaan en op zoek bent naar fijn zacht gezelschap. The Coffee Cat in Almere is het grootste kattencafé van Nederland. Beleef de kattenfilmpjes op je scherm in real life met deze soms ondeugende maar lieve katten van het kattencafe. Alles is toch leuker met katten om je heen? En van dat bakje koffie word je vast ook meteen blij!

Cursus koffie maken - Haarlem

Met deze workshop gegeven door een professionele barista leer je het beste bakkie uit jouw eigen apparaat te halen en zet je voortaan thuis koffie als een echte barista. Want wat is er nou lekkerder dan thuis ook te kunnen genieten van dat ene lekkere koffietje dat je ooit een keer op hebt bij die ene tent op die ene plek! Voor kwaliteitskoffie uit eigen keuken moet je bij Guus Koffie zijn in Haarlem. De workshops zijn vaak ook inclusief lunch en je kan ze doen met een klein of groot groepje, de keuze is aan jou! Wie zou er nou niet blij zijn met deze coffee-skills! Ook echt een mega leuke kadotip om te geven aan vrienden. Of om te vragen voor je eigen verjaardag natuurlijk ;).

Koffiebonen branden - Gemert

Om lekkere koffie te kunnen drinken moet je natuurlijk bij de basis beginnen, goede koffiebonen. In deze branderij winkel maak je kennis met de wereld van specialty coffee en andere unieke lokale waren. In deze koffie winkel kun je ook vanalles vinden voor je eigen barista-station, thuis of op de zaak. De mooiste apparaten en koffiemachines en de beste werknemers die je graag helpen in je zoektocht naar de juiste match voor het perfecte kopje Usawa koffie. De koffie staat hier niet altijd voor je klaar, maar wordt vers voor je gezet! Neem maar snel een kijkje op deze toffe plek.

Koffiebonen branden - Gemert