5x leuke uitjes voor een Vriendendag

Erop uit met vrienden is natuurlijk heerlijk. Waar je elkaar normaal gesproken misschien vaak ziet met een verjaardag of feestje, is het natuurlijk ook leuk om andere dingen met elkaar te ondernemen. Als jullie dit wel zien zitten, is een zogeheten vriendendag misschien wel iets voor jullie. Op deze dag kunnen jullie tijd voor elkaar vrij maken en samen met de groep leuke activiteiten doen. En als jullie eenmaal een vriendendag georganiseerd hebben, is de kans groot dat je dit nog veel vaker gaat doen. Inspiratie nodig voor het organiseren van een vriendendag? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder vijf leuke uitjes op een rij ter inspiratie!

1. Lasergamen

Het is een van de populairste uitjes en dat is natuurlijk niet voor niets zo: lasergamen. Zowel onder heren als dames is dit zeer populair. Het kan dan ook zeker een leuk uitje zijn om te doen tijdens een vriendendag. Bij lasergamen speel je in een groep. Als je een grote groep vrienden hebt, kun je dus tegen elkaar spelen in teams. Bij het lasergamen speel je met een lasergeweer en is het de bedoeling dat je de tegenstander hiermee probeert af te schieten. Als dit lukt, verzamel je punten. Uit je lasergeweer komt een zichtbare lichtstraal en daarnaast een onzichtbare infraroodstraal. Het pak dat je aanhebt tijdens deze game bevat allemaal plekken die reageren op deze infraroodstraal. Op deze manier kun je er dus achter komen wanneer je zelf bent afgeschoten of je iemand raakt. Lasergamen is een spel vol adrenaline en daarom zeker leuk om te doen met vrienden. Laat maar zien dat jullie team de beste is!

2. De natuur in

Zijn jij en je vrienden graag in de buitenlucht? Dan kan het ook leuk zijn om de natuur in te gaan. Je kunt hierbij aan van alles denken, want er zijn genoeg leuke uitjes te bedenken die in de buitenlucht kunnen plaatsvinden. Van een leuke speurtocht tot het huren van een fiets of scooter: het is allemaal mogelijk. Wat ook zeker het overwegen waard is, is het huren van een E-chopper. Dit is een elektrisch aangedreven bromfiets waarmee je de leukste plekjes kunt ontdekken. Een mooi natuurgebied in Nederland dat zeker de moeite waard is om te ontdekken, is de Veluwe. Hier kun je wandelen en fietsen, maar ook met een Echopper de Veluwe ontdekken is een goede mogelijkheid.

3. Bowlen

Een uitje dat garant staat voor een leuke tijd, is bowlen. Hoewel het misschien niet het meest originele uitje is, is het wel iets dat altijd enorm leuk wordt gevonden. Het is daarom ook zeker een optie die je kunt overwegen voor jullie vriendendag. Bovendien duurt bowlen vaak maar een korte tijd, waardoor je het ook nog kunt combineren met andere activiteiten. Bowlen in Voorthuizen of ergens anders: er zijn genoeg bowlingbanen te vinden in Nederland. Onder het genot van een borrel een gezellige tijd tegemoet gaan: met bowlen is het mogelijk!

4. Escape rooms

Iets waar jullie ook zeker over kunnen nadenken, is een escape room. Dit uitje is in de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit en dat is niet zomaar zo. Je kunt ervoor kiezen om samen te werken bij een escape room, maar als jullie een grote vriendengroep hebben kan het ook leuk zijn om tegen elkaar te strijden. Bij een escape room is het de bedoeling dat je binnen een bepaald tijdsbestek (meestal 60 minuten) puzzels, raadsels en uitdagingen gaat oplossen. Je speelt dit interactieve spel in een kamer. Zodra je samen met je vrienden alle raadsels, puzzels en uitdagingen hebt opgelost, kun je ontsnappen uit de kamer. Het is dus eigenlijk de bedoeling om alles zo snel mogelijk op te lossen, zodat je een goede eindtijd neerzet.

Vaak bestaat een escape room ook uit meerdere kamers, waardoor je steeds in een andere ruimte terechtkomt. Escape rooms zijn bovendien beschikbaar in veel verschillende thema’s, waardoor jij en je vrienden voor iets kunnen kiezen dat jullie aanspreekt. Of jullie nu samen zo snel mogelijk willen ontsnappen of juist de uitdaging met elkaar aangaan: het is een spel vol adrenaline, hilariteit en fanatisme. Het is een ontzettend leuk uitje dat jullie waarschijnlijk niet snel meer zullen vergeten!

5. Paintball

Het is een echte klassieker op het gebied van leuke uitjes voor vrienden: paintball. Dit is dan ook zeker iets dat jullie kunnen overwegen als jullie op zoek zijn naar leuke activiteiten voor deze dag. Paintballen is mogelijk op veel locaties in Nederland. Dit spannende spel wordt gespeeld in teams. Het is de bedoeling dat je de tegenstanders uitschakelt of eerder dan de tegenstander de doelen van het spel behaalt. Paintball kun je doen in verschillende soorten spelvormen. Je speelt bij paintball met een paintball wapen (marker). Het is een uitje dat garant staat voor veel speelplezier, dus denk hier zeker over na.

Deze vijf uitjes kun je in gedachten houden als je een Vriendendag wilt plannen. Ook een combinatie van meerdere uitjes is natuurlijk mogelijk, aangezien niet alle uitjes veel tijd in beslag nemen. Zorg er in ieder geval voor dat jullie een goed geplande dag hebben, zodat jullie het maximale uit deze leuke dag kunnen halen.