5x de spannendste online escape rooms

Escape rooms zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Met een groepje vrienden, familie of collega’s word je opgesloten in een ruimte en probeer je door puzzels te maken, codes te kraken en aanwijzingen te vinden, binnen de tijd te ontsnappen. Nu escape rooms vanwege corona gesloten zijn, komen er leuke online alternatieven. Gastblogger Lieke van Reisjager speelt graag online escape rooms en deelt haar 5 favorieten:

5x de spannendste online escape rooms

5x online escape games

1. The Sanatorium
The Sanatorium is een spannende online escape room, die zich afspeelt in een oude TBC-kliniek in het bos. Tom en David gaan op onderzoek uit in het verlaten gebouw, maar komen dan vast te zitten. Was is er eigenlijk gebeurd in deze kliniek en vooral: hoe komen ze hier weer uit?

Link naar het uitje: The Sanatorium

2. Unsolved Mystery
Unsolved Mystery zijn 3 online escape rooms, die je apart van elkaar kunt spelen. De thema’s zijn spannend en gaan over ontvoeringen en verdwijningen. Kun jij met je team deze mysteries oplossen?
Deze escape rooms zijn superpopulair en al door meer dan 10.0000 mensen gespeeld!

Link naar het uitje: Unsolved Mystery

3. Lost Treasure
Oom Archibald is overleden en je ontvangt een brief van de notaris: je blijkt in zijn testament te staan. Daar heb je echter alleen recht op als je alle opdrachten goed weet op te lossen. Extra leuk aan deze online escape room is dat je ‘3D’ door een huis loopt. Hierdoor lijkt het nog meer op een echte escape room. Deze online escape room is vooral geschikt voor kleinere groepen van 2 tot 4 personen.

Link naar het uitje: Lost Treasure 

4. Save Arnhem
Er dreigt een aanslag gepleegd te worden in Arnhem en het is de taak aan jou en je team om dit te voorkomen! Deze online escape game is heel geschikt als teamuitje of voor grote groepen. Je speelt in teams tegen elkaar, waarbij je door online zoek- en speurwerk de aanslag probeert te voorkomen.

Link naar het uitje: Save Arnhem

5. De verloren herinnering
De verloren herinnering is een gratis online escape room, gebouwd door een samenwerkingsverband van 18 escape room eigenaars.  Een erg professionele en leuke online escape room, waar je meegezogen wordt in een verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Deze online escape game kun je ook goed alleen of in kleine groepen spelen en kan tussen de 3 en 10 uur duren. Je kunt tussendoor ook stoppen en op een ander moment verder gaan. Als je wilt, kun je achteraf een bedrag doneren. Een echte aanrader!

Link naar het uitje: De verloren herinnering

5x online escape games