5 tips voor een geslaagd Halloweenfeestje thuis

Ondanks de coronacrisis vierden veel mensen Halloween. Meestal middels feestjes, een bezoekje aan een pretpark of een ander evenement. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf thuis Halloween te vieren. In dit artikel lees je tips hoe je dit aan kunt pakken.

5 tips voor een geslaagd Halloweenfeestje thuis

Tip 1. Griezelig smikkelen

Wanneer er iets te vieren valt, wil je natuurlijk ook een lekker hapje en drankje hebben. Een versnapering kun je zo griezelig maken als je wilt. Wil je een lekker zoet gebakje bij de koffie? Maak dan eens een red velvet cake. Met een aardbeiensausje of rode glazuur kun je het bloederig lekker maken. Wil je liever een iets kleiner hapje, maak dan vleermuizen van Oreo-koekjes. De koekjes dip je in gesmolten chocolade, van karton knip je vleugeltjes, en je maakt met glazuur de oogjes. Voor een meer hartige snack, kun je knakworstjes gebruiken. Dip ze in wat ketchup of curry en je hebt afgehakte vingers.
Tip 1. Griezelig smikkelen

Tip 2. Enge drankjes

De drankjes die je zelf kunt maken, zijn bijvoorbeeld punch met oogballen en afgehakte handen. Je vult een latex handschoen met water en doet hem zo’n 12 uren in de vriezer. Van lychees maak je de ogen. Je kunt hier een cocktail van maken door ginger beer, Cherry Bouquet en rum toe te voegen, maar je kunt er ook een mocktail van maken. Ook cocktails op basis van aardbeien of tomatensap doen het bloederig goed.
Tip 2. Enge drankjes

Tip 3. Versieren maar

Natuurlijk heb je ook Halloween versiering nodig. Je kunt je huis aankleden met leuke vlaggetjes waarop spinnen, skeletten of horrorclowns staan. Ook kun je kant en klare pompoenen neerzetten die je kunt verlichten met een waxinelichtje. Of een eng doodshoofd. Je kunt te kust en te keur en voor iedere toepassing vind je prachtige decoratie. Zo maak je de viering van Halloween zo griezelig en spannend mogelijk. Wil je nou echt een knallend feestje? Kies dan voor een superleuk confetti kanon.

Tip 3. Versieren maar

Tip 4. Kostuums

Als je alles hebt versierd, is het natuurlijk ook logisch dat je jezelf niet vergeet. Je kunt tegenwoordig de leukste Halloween-kostuums vinden. Zo kun je verkleed gaan als de clown van It, of als spook. Ook het kostuum van de bekende horrorkomedie Scream is een graag gezien kostuum op Halloween-partijtjes. Daarnaast is tegenwoordig het masker van Dahli ook erg beroemd. Dit is wellicht te danken aan de Spaanse Netflixhit La Casa de Papel. Ook voor kinderen zijn er toffe kostuums te vinden. Zo kan jouw kind zich omtoveren tot vampier, Batman of een glow-in-the-dark skelet.
Tip 4. Kostuums

Tip 5. Horrorfilms

Wanneer je Halloween thuis viert, wil je misschien ook een horrorfilm kijken. Als je wilt lachen en griezelen tegelijk, kun je kiezen voor de eerdergenoemde Scream of the Babysitter. Babysitters zijn trouwens ontzettend populair in horrorfilms. In de iconische filmklassieker Halloween is de hoofdrol weggelegd voor een babysitter. Wil je een leuke film kijken die ook geschikt is voor kinderen? Kies dan voor bijvoorbeeld de Griezelbus, Hotel Transylvania of Vals. Andere klassieke horrorfilms zijn bijvoorbeeld The Exorcist, Paranormal Activity of The Cabin in the Woods. Zo wordt jouw Halloweenfeestje een echt topfeest!
Tip 5. Horrorfilms