5 tips om van jouw evenement een succes te maken!

Wanneer je een evenement wilt organiseren, dan wil je natuurlijk zeker zijn dat jouw evenement spreekwoordelijk in de boeken terecht komt. Je wilt er een groot succes van maken, maar hoe zorg je ervoor dat jouw evenement de juiste aandacht krijgt en niet wordt overschaduwd door de grote, bekende en jaarlijks terugkerende evenementen?

Zo maak je van jouw evenement een groot feest

Je kunt op meerdere manieren zorgen voor meer aandacht voor jouw evenement, waardoor het succes zeker groter zal zijn. Je kunt bijvoorbeeld artiesten boeken voor een evenement of gebruik maken van een trending thema waar mensen gemakkelijk op af komen. Wij geven je graag 5 handige tips om van jouw evenement echt een succes te maken.

1. Kies de locatie bewust

De locatie van het evenement is heel belangrijk. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is, maar ook dat alles veilig kan worden ingericht om calamiteiten te voorkomen. Daarnaast kies je de locatie ook gecombineerd met het seizoen. Je wilt geen groot evenement op een open veld organiseren als het risico op storm, regen of onweer relatief groot is in de periode van het jaar.

2. Zorg voor de aanwezigheid van artiesten

De aanwezigheid van artiesten zorgt er altijd voor dat meer mensen interesse hebben in het evenement. Iedereen houdt immers van een goed feestje en van artiesten die daar hun steentje aan bijdragen. Je kunt bijvoorbeeld Mart Hoogkamer, Flemming of Frans Duijts boeken om meer publiek naar je evenement te trekken.

3. Let goed op de datum van het event

De datum van het evenement kan heel belangrijk zijn, zeker wanneer je jouw evenement tot een zomers uitje wilt maken. In bepaalde gevallen kun je er voordeel uit halen om je evenement te laten plaatsvinden op een dag waarop veel mensen vrij zijn, maar het kan zeker in je nadeel werken als je het evenement laat plaatsvinden op dezelfde dag als waarop een ander groot festival plaatsvindt.

4. Start op tijd met de organisatie

Verkijk je niet op de organisatie. In de meeste gevallen is het belangrijk om bepaalde vergunningen voor het evenement aan te vragen. Daarnaast moet je aan diverse veiligheidseisen voldoen. Alles moet tot in de puntjes georganiseerd zijn, zodat het evenement voor iedereen goed verloopt en vooral veel plezier brengt. Dit kost tijd, dus ga er tijdig mee aan de slag.

5. Ga tijdig aan de slag met promotie

Waar je ook tijdig mee aan de slag moet gaan is de promotie van het evenement. Maak een website met veel informatie over het evenement en zet social media in om te posten en betaalde advertenties te plaatsen. Zorg ervoor dat jouw evenement tijdig onder de aandacht wordt gebracht en dat je de aandacht ook vasthoudt. Dit doe je door de spanning steeds verder op te bouwen met goed doordachte posts. Slimme promotie is alles!

 

 

5. Ga tijdig aan de slag met promotie